Čo týždeň dal 10/2021

Čo týždeň dal
Autor: Myso

Ani druhú marcovú nedeľu nechýba na tomto webe týždenník. Dnes sa pozrieme na špeciálne dresy Stade Rennais k 120. výročiu založenia klubu, predstavíme si dúhových sponzorov na oblečení Wolfsburgu a spomenieme aj jednu kuriozitu z minulotýždňového madridského derby. Ďalší príspevok sa bude týkať nových dresov Barcelony a v závere sa pozrieme aj do našej druhej najvyššej súťaže, kde ďalší z tímov využil pri tvorbe svojich dresov aplikáciu miTeam. Príjemné čítanie.


Stade Rennais oslavuje 120. výročie založenia

Okrúhle jubileum si tento týždeň pripomína klub Stade Rennais. Celok zo severozápadného Francúzska oslávil 10. marca okrúhle 120. výročie svojho založenia a pri tejto príležitosti predstavil aj špeciálne dresy od nemeckej spoločnosti Puma. Oblečeniu dominuje čierna farba, ktorú dopĺňa vo forme vertikálneho pruhu červená. Emblémy partnera a výrobcu sú podobne ako klubový znak v slávnostnom zlatom prevedení. Na drese sa nachádza aj viacero odkazov na samotné výročie. Číslo 120 ako aj roky 1901 a 2021 sú umiestnené v okolí klubového znaku. Na zadnej strane výstrihu sú potom roky doplnené aj menami Peter, Ghis, Jamin a Duchesne, ktorí boli zakladateľmi a prvými hráčmi klubu. Stade Rennais si zahral v slávnostných dresoch presne 10. marca, kedy však prehral na pôde Marseille najtesnejším rozdielom. O víťazstve domácich rozhodol dve minúty pred koncom Cuisance. Červeno-čierni ťahajú v Ligue 1 momentálne sériu štyroch prehier v rade a priebežne im patrí 10. priečka.

📸 instagram.com/staderennaisfc a staderennais.com



Dúhoví sponzori na dresoch Wolfsburgu

Podobne ako ďalšie nemecké tímy, aj Wolfsburg sa pripája k podpore boja proti rôznym formám diskriminácie. Futbalisti i futbalistky VfL sa počas tohto víkendu predstavili vo svojich stretnutiach v špeciálnych dresoch, na ktorých boli emblémy partnerov vyhotovené v dúhovom prevedení. „Futbalisti sú pre veľa ľudí vzormi a sme radi, že to môžeme využiť aj na boj za otvorenejšiu spoločnosť,“ uviedol športový riaditeľ klubu Marcel Schäfer. „Tímové športy sú vynikajúcim príkladom toho, ako môže rôznorodosť prospieť kolektívu. Stojíme za tým, aby boli vo futbale akceptovaní všetci a aby v ňom rasizmus, homofóbia, sexizmus a diskriminácia starších občanov alebo osôb so zdravotným postihnutím nemali miesto.“ Upravené dresy priniesli Wolfsburgu šťastie. Muži v sobotu rozdrvili Schalke 04 jednoznačne 5:0, ženy si dnes poradili s Leverkusenom 2:0.

📸 instagram.com/vfl.wolfsburg


Casemiro v derby bez prúžkov

O kuriozitu sa v minulotýždňovom madridskom derby postaral brazílsky záložník Realu Madrid Casemiro. Ten totiž prvý polčas stretnutia na štadióne Wanda Metropolitano odohral v drese, na ktorom chýbali ružové prúžky! Všetky ostatné prvky sa na oblečení nachádzali, no boky tričiek boli len čisto biele a 48-násobnému brazílskemu reprezentantovi tak chýbal hlavný poznávací znak oblečenia Adidas. Do druhého polčasu už nastúpil Casemiro v správnom drese a tešil sa v ňom aj z vyrovnávajúceho gólu svojho spoluhráča Karima Benzemu. Ten v 88. minúte stanovil výsledok na konečných 1:1. Príčinou chýbajúcich prúžkov bola pravdepodobne výrobná chyba, po ktorej následne zlyhala aj kontrola kvality.

V prvom polčase nemal Casemiro na bokoch svojho dresu ružové prúžky.
Na druhý polčas si už obliekol správny dres so všetkými prvkami.
Ružové prúžky na boku dresov Realu Madrid.

📸 laliga.com a realmadrid.com


Nové foto dresov Barcelony

V priebehu tohto týždňa sme sa dočkali aj ďalších uniknutých fotografií nových dresov Barcelony pre sezónu 2021/22. O tých bola zmienka v týždenníku už v priebehu minulého septembra, kedy plánovaný odvážny dizajn prezentoval španielsky denník Mundo Deportivo. Zdá sa, že novinári z Pyrenejského polostrova sa do výsledného vzhľadu opäť trafili pomerne presne a Barcu uvidíme v ďalšej sezóne v nezvyčajnom dizajne založenom na tvare klubového loga. Oproti náčrtom prišlo k dvom menším zmenám, rukávy majú rôzne farby (ľavý je modrý, pravý červený) a jemné prúžky sú aj v ľavej hornej časti tričiek na pozadí červeného kríža. Zahraničné weby venujúce sa futbalovým dresom inak špekulujú aj nad revolučným prevedením trenírok, ktoré by mali mať zošívaný vzhľad a kopírovať tak farbu rukávov!

Uniknutá fotografia dresu Barcelony pre budúci ročník 2021/22.
Náčrt, s ktorým prišiel v septembri minulého roka denník Mundo Deportivo.

📸 twitter.com/dresblog_cz a Mundo Deportivo


Už aj Dukla v dresoch z aplikácie miTeam

O príjemné prekvapenie sa vo včerajšom šlágri druhej najvyššej slovenskej súťaže postarali futbalisti Dukly Banská Bystrica. Tí na derby proti Podbrezovej nastúpili v nových dresoch, ktoré sú prvýkrát v histórii klubu pripravené v aplikácií miTeam od spoločnosti Adidas. Pod Urpínom zvolili model miSquadra 17, ktorý zladili do tradičných červeno-bielych farieb. Dukla má taktiež premiérovo od sezóny 2012/13 na hrudi logo niektorého zo svojich sponzorov. Tentokrát je to generálny partner klubu Veolia, ktorý sa zaoberá energetickými službami. Na oblečení potom nájdeme ešte aj emblém spoločnosti AutoImpex (predaj a servis vozidiel) a na trenírkach logo reštaurácie Angels. V Banskej Bystrici sa taktiež po vyše 15 rokoch vracajú k monochromatickému klubovému znaku. Naposledy ho mali v takomto prevedení v ročníku 2005/06, odvtedy bol vždy plnofarebný a to aj po zlúčení klubu s tímom ŠK Kremnička a premenovaní na MFK Dukla. Vojaci pokrstili nové dresy víťazstvom 1:0 a po 19. kole sú na čele druhej ligy s dvojbodovým náskokom pred Liptovským Mikulášom.

📸 facebook.com/mfkduklabb

5 komentárov k príspevku “Čo týždeň dal 10/2021

  1. Ja len k tomu dresu Dukly, technicky je to prvýkrát od sezóny 04/05, čo majú monochromatické logo. V sezóne 05/06 hrali v Európe ešte v starých dresoch, ale v lige už mali na nových dresoch farebné logo.

    1. Sorry, ale nesúhlasím, lebo to boli iné dresy ako čo nosili v 2003/04 a 2004/05. Tieto mali vpredu nápis Kappa a mali aj inak tvarovaný výstrih. Inak boli čisto červené a nemali pruhy po bokoch. Začali v nich hrať v 2005/06 aj v lige. Až potom neskôr prišli tie pekné s bielymi pruhmi po bokoch a vyšívaným znakom.

      1. V pohode, nehnevám sa 😀 Ale aj tak, neboli tie zo začiatku 05/06 len nejaké dočasné, kým im prišli tie s farebným logom? Nebolo by to nič nové u Dukly. Inak teda tie z väčšiny sezóny 05/06 aj s vonkajšou sadou sú podľa mňa asi najkrajšie dresy Dukly celkovo. Určite najprofesionálnejšie vyzerajúce.

        1. Neviem, či s nimi rátali len ako s dočasnými. Boli pripravené na slovenské pomery výborne, mali dokonca menovky. Samozrejme, tie čo prišli po nich boli iný level.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok