Čo týždeň dal 11/2021

Čo týždeň dal
Autor: Myso

Po siedmich dňoch je tu opäť náš týždenník. Dnes sa pozrieme na špeciálne dresy Bielefeldu, predstavíme si oblečenie Realu Sociedad pre finálové stretnutie Copa del Rey a oslavíme výročia brazílskeho Cruzeira a talianskeho Lecce. V závere si môžete v galérií pozrieť ako grafici amerického webu Bleacher Report nakreslili z dostupných informácií dresy veľkoklubov pre budúcu sezónu 2021/22. Príjemné čítanie!


Špeciálne dresy Arminie Bielefeld

Nemecký zástupca Arminia Bielefeld sa rozhodol osláviť 50. výročie svojej prvej sezóny medzi bundesligovou elitou špeciálnymi dresmi. Tie pripravila aktuálnemu nováčikovi najvyššej nemeckej súťaže talianska spoločnosť Macron. V priebehu marca mohli fanúšikovia hlasovať za slogan, ktorý sa objaví na hrudi. Celkovo mali na výber z troch možností. Prvá predstavovala Odolnosť a s ňou spojené klubové hodnoty: tvrdohlavosť, vytrvalosť a bojovnosť. Druhá potom samotných fanúšikov, bez ktorých by futbal nemohol existovať. Tretia pre zmenu región, v ktorom klub pôsobí – Ostwestfalen (Východné Westfálsko). V hlasovaní napokon zvíťazila druhá možnosť a do predaja tak poputovali dresy so sloganom „Fußball lebt durch seine Fans” – „Futbal žije vďaka svojim fanúšikom.” Špeciálne oblečenie si najprv budú môcť zakúpiť len držitelia celosezónnych vstupeniek, od apríla sa potom dostane aj do bežného predaja. Futbalisti Bielefeldu si ho oblečú v zápase 30. kola, v ktorom 20. apríla privítajú na domácom trávniku Schalke.

📸 arminia.de a instagram.com/arminiaofficial


Dresy Realu Sociedad pre finále Copa del Rey

Aj ďalší z dresov v tomto týždenníku pochádza z dielne talianskej spoločnosti Macron. Tá pripravila špeciálne oblečenie aj Realu Sociedad, ktorý sa v ňom 3. apríla predstaví vo finálovom stretnutí Copa del Rey 2020. Súperom futbalistov zo San Sebastiánu bude Athletic Bilbao. Dvojnásobný držiteľ trofeje si v zápase hranom v Seville zahrá v tradičných pruhovaných dresoch. Biele tričká vypĺňa sedem modrých pruhov, ktoré symbolizujú sedem stretnutí, ktoré baskický klub odohral na ceste do finále. Stredný z pruhov je lemovaný zlatými prúžkami a nájdeme na ňom nápis Real Sociedad. Zvyšných šesť pruhov obsahuje mená súperov a výsledky, ktoré celok zo severu Španielska dosiahol v domácej pohárovej sezóne 2019/20. Finálové stretnutie bolo vlani odložené z dôvodu pandémie koronavírusu Covid-19.

📸 instagram.com/realsociedad


Cruzeiro oslavuje 100 rokov

Ďalšia novinka nás zavedie až do Brazílie. Tam miestny klub Cruzeiro oslávil 2. januára okrúhle 100. výročie svojho založenia a v Belo Horizonte sa tomu rozhodli prispôsobiť aj dresy pre nadchádzajúci ročník 2021. Nemecká spoločnosť Adidas pripravila štvornásobnému brazílskemu šampiónovi špeciálne modré oblečenie, doplnené prúžkami v slávnostnom zlatistom nádychu. Konce rukávov sú vyplnené talianskou trikolórou, čo odkazuje na pôvod klubu, ktorému sa v minulosti hovorilo aj Palestra Itália. Po ich vyhrnutí sa na bielej časti objaví aj modrý nápis 100 anos = 100 rokov. Cruzeiro momentálne pôsobí v druhej najvyššej brazílskej súťaži, kde v minulom ročníku obsadilo v konkurencii 20 celkov 11. priečku.

📸 instagram.com/cruzeiro


Lecce si pripomenulo 113. výročie založenia

Zatiaľ čo ostatné tímy oslavujú väčšinou okrúhle výročia svojho vzniku, v talianskom Lecce si asi povedali, že každý rok je dôvodom na oslavu. Tím z juhu Apeninského polostrova sa rozhodol spestriť svoje 113. narodeniny špeciálnymi dresmi, ktoré sú inšpirované oblečením zo sezón 1978/79 a 1979/80. V tom čase obliekala červeno-žltých ešte nemecká spoločnosť Puma. V poslednom období si dresy v klube pripravujú na vlastnú päsť a vydávajú ich pod označením M908. Účastník 16 ročníkov najvyššej talianskej súťaže momentálne pôsobí v druhej lige. Špeciálne dresy si futbalisti Lecce obliekli v zápase dvoch bývalých prvoligistov. V stretnutí 28. kola v nich zdolali na domácom štadióne Chievo 4:2.

📸 instagram.com/uslecce


Ako by mohli vyzerať dresy veľkoklubov v ďalšom ročníku?

Výtvory grafických dizajnérov amerického webu Bleacher Report sa v týždenníku objavili už niekoľkokrát. Tentoraz si môžete pozrieť, ako by mohli vyzerať reálne dresy svetových veľkoklubov v budúcom ročníku 2021/22. Ich podobizeň previedli grafici na existujúce fotky podľa doteraz dostupných informácií a uniknutých záberov.

📸 instagram.com/brfootball

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok