Dresy Ekvádora pre MS 2022

2022/2023 Marathon MS 2022
Autor: Myso

Druhým tímom, ktorý sa predstaví v otváracom stretnutí tohtoročného svetového šampionátu je Ekvádor. Juhoamerická reprezentácia sa na turnaj prebojovala vďaka štvrtému miestu v kvalifikačnej skupine, keď nazbierala o dva body viac ako Peru. La Tricolor sa medzi svetovou elitou ukáže v dresoch domácej spoločnosti Marathon.

Zverenci argentínskeho trénera Gustava Alfara budú mať k dispozícii hneď trojicu súprav. Všetky sú charakteristické okrúhlym výstrihom a nápaditou textúrou. Prvou voľbou bude žlté oblečenie doplnené tmavomodrými trenírkami a štulpňami. Na každom z dresov sa na zadnej strane nachádza geografické vyobrazenie krajiny spoločne so súradnicami Rovníka, ktorý Ekvádorom prechádza.

Náhradné tmavomodré dresy sú nezameniteľné vďaka nápaditej textúre. Tá je vyhotovená vo svetlejšom odtieni modrej a pokrýva celú prednú časť tričiek. Emblém dodávateľa i logo futbalovej asociácie sú ladené do striebornej. Na biele konce rukávov zakomponovali ekvádorskí dizajnéri štátnu vlajku vo forme malého diagonálneho prúžku. Tmavomodré tričká dopĺňajú biele trenírky a biele štulpne.

Treťou voľbou sú biele dresy. Oblečenie je pokryté vzorom s vertikálnymi prúžkami. Prednú časť výstrihu oživuje červený pásik. Zakončenia rukávov opäť obsahujú odkaz na ekvádorskú vlajku. Tentokrát je ale žlto-modro-červená trikolóra tvorená trojicou vodorovných prúžkov. Ekvádorskí futbalisti budú biele tričká kombinovať s trenírkami a štulpňami predstavenými k hlavným a náhradným dresom.

Ekvádor si zahrá na svojich štvrtých majstrovstvách sveta. Juhoamerická krajina debutovala na MS 2002 a svoj najlepší výsledok dosiahla o štyri roky neskôr, kedy si v Nemecku zahrala osemfinále. Nateraz poslednou účasťou bol pre La Tricolor brazílsky šampionát z roku 2014. V Katare po spomínanom otváracom stretnutí proti domácemu výberu nastúpia reprezentanti Ekvádora v skupine A ešte proti Holandsku (25. novembra) a Senegalu (29. novembra).

Publikované 26. septembra 2022 a zaradené do
2022/2023 Marathon MS 2022

📸 ecuavisa.com, primicias.ec, benditofutbol.com

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok