Dresy FC Barcelona 2010/2011

2010/2011 Nike Primera Division
Autor: Myso

Ako prvý z veľkých španielskych klubov predstavila svoje nové dresy FC Barcelona. „Blaugranas” sa stali v predchádzajúcej sezóne majstrami Španielska a v Lige Majstrov to dotiahli až do semifinále, kde vypadli z neskorším šampiónom Interom Miláno.

Domáci dres má byť návratom do úspešnej sezóny 2005/06, kedy sa Barcelone s tmavočervenými trenírkami podarilo triumfovať v domácej súťaži a rovnako aj v Lige Majstrov. Na drese sú oproti minulej sezóne hrubšie pruhy. Už tradične sa na zadnej strane tričiek pod výstrihom nachádza červeno-žltá katalánska vlajka, tzv. Senyera. Vo vnútornej časti tričiek je vyšitý nápis „Tots units fem forca”, ktorý možno preložiť ako „Spolu sme silní”, na ľavom rukáve je ďalší nápis „Més que un club” znamenajúci „Viac ako klub.” Pri prezentácii nových dresov bola zároveň predstavená aj nová posila klubu, španielsky kanonier David Villa.

Náhradný dres je kombináciou tyrkysovej a tmavomodrej. Na tričkách zaujme hrubý horizontálny pruh, ktorého pravá časť je modrá a ľavá červená. Na pruhu je umiestnené logo spoločnosti Nike spolu s klubovým znakom Barcelony. Na zadnej časti tričiek je možné nájsť opäť žlto-červené prúžky charakteristické pre Katalánsko. Barca bola dlhé roky jediným známejším klubom, ktorý nemal na svojich dresoch žiadneho sponzora. V roku 2006 bola ale podpísaná päťročná spolupráca s Detským fondom Spojených národov a tak sa aj v nadchádzajúcej sezóne budeme na dresoch Barcelony stretávať s logom Unicef.

Brankári katalánskeho veľkoklubu Víctor Valdés, či jeho náhradník José Manuel Pinto by mali byť v budúcom ročníku oblečení v žlto-čiernom.

Barcelona patrí medzi najúspešnejšie kluby sveta. Domácu La Ligu dokázala vyhrať 20-krát, naposledy v uplynulej sezóne. Zo zisku Španielskeho kráľovského pohára sa futbalisti Barcy tešili spolu 25-krát, naposledy minulý rok. Na európskej scéne stoja za zmienku tri triumfy v Lige Majstrov (1992, 2006 a 2009), či štyri víťazstvá v PVP (1979, 1982, 1989 a 1997). Barcelona je aj aktuálnym víťazom MS klubov, čo symbolizuje aj zlaté logo FIFA na červeno-modrých dresoch.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok