Dresy Manchestru United 2010/2011

2010/2011 Nike Premier League
Autor: Myso

Dnes oficiálne predstavil svoje nové dresy anglický Manchester United. „Červení diabli” budú podobne ako v predchádzajúcich ôsmich ročníkoch hrávať v dresoch americkej značky Nike.

Nové dresy majú byť kombináciou retro módy a moderných technológií. Podobne ako aj ďalšie dresy od spoločnosti Nike, aj tie pre United boli vyrobené z ôsmich recyklovaných plastových fliaš. Dizajn je návratom do 70. rokov, na červených tričkách zaujme hlavne biely golierik a biele pruhy pozdĺž rukávov. Oproti minulej sezóne došlo k zmene sponzora, keď spoločnosť AIG nahradí ďalšia významná spoločnosť AON. Na zadnej strane tričiek sa pod bielym golierikom nachádza bielym vyšívaný nápis MUFC. Ďalší nápis „Believe” sprevádzajúci United pri víťaznom ťažení v Lige Majstrov v roku 2008 môžeme nájsť na vnútornej strane tričiek. K novým dresom sa vyjadrili aj dve hviezdy anglického klubu, podľa Naniho „nový dres vyzerá naozaj dobre. Pre hráčov aj fanúšikov je vždy zaujímavé, keď vidia nové dresy”. Wayne Rooney dodáva: „Farba je veľmi dobrá, a dres skvele sedí. Netlačí okolo krku a golierik je naozaj dobrý nápad.”

Manchester United v minulom ročníku obsadil druhú priečku za majstrovskou Chelsea. Na svojom konte má 18 titulov v Premier League, jedenásťkrát dokázal vyhrať FA Cup a štyrikrát Anglický Ligový Pohár. V Európe sa trikrát tešil z víťazstva v Lige Majstrov (1968, 1999, 2008) a raz triumfoval v Pohári Víťazov Pohárov (1991). Červení diabli sú aj držiteľmi pohára FIFA za víťazstvo na Majstrovstvách Sveta Klubov z roku 2008. Tím, ktorý vedie škótsky manažér Sir Alex Ferguson, hráva svoje domáce stretnutia na takmer 76-tisícovom štadióne Old Trafford.

1 komentár k “Dresy Manchestru United 2010/2011

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok