Dresy FC Spartak Trnava 2010/2011

2010/2011 Corgoň liga Givova
Autor: Myso

(aktualizované 20.3.2011 – zmena farby loga partnera a  tretie dresy)

Minulý týždeň sa konala predsezónna tlačová konferencia trnavského Spartaka. Okrem cieľov klubu v sezóne 2010/2011 boli predstavené aj nové dresy „Bílych Andelov”. Trnava bude hrávať v dresoch menej známej talianskej spoločnosti Givova, ktorá oblieka napríklad reprezentačný celok Malty alebo účastníka talianskej Serie A Calcio Catania.

K Spartaku neodmysliteľne patrí červená a čierna a inak tomu nebude ani v prebiehajúcej sezóne. Trnavčania zvolili pre svoj hlavný dres dizajn Givova Striscia. Na tradičných červeno-čiernych pruhovaných tričkách sa pod výstrihom nachádza biely nápis výrobcu dresov a vľavo pod ním logo trnavského klubu. Uprostred tričiek je možné nájsť logo nového partnera Spartaku, ktorým sa stala letecká spoločnosť Danube Wings. Na ľavom rukáve nechýba logo Corgoň Ligy. Pruhované tričká sú doplnené čiernymi trenírkami a štulpňami s bielymi nápismi Givova.

Náhradný dres je tradične biely. Dizajn Givova Country vyzerá naozaj trnavsky, keďže pravá časť dresu je kombinovaná s čiernou a ľavá zase pre zmenu s červenou farbou. Na tričkách sa pod čiernym výstrihom nachádza logo spoločnosti Givova a trnavský znak. Opäť nechýba ani logo sponzora Danube Wings. Logo našej najvyššej súťaže je opäť umiestnené na ľavom rukáve vo vrchnej časti červeného pruhu. Podobne ako tričká sú farebne kombinované aj biele trenírky. Dres mal úspešnú premiéru v sobotňajšom 1. kole, v ktorom Spartak zdolal Senicu presvedčivo 3:0.

Novým trnavským kapitánom sa stal český gólman Martin Raška. Ten bude spolu so svojimi náhradníkmi chytať v sezóne 2010/2011 v oranžovo-čiernej kombinácií. Podobne ako na hráčskych dresoch, aj na tých brankárskych sa na prednej časti tričiek nachádza logo spoločnosti Givova, trnavský znak a rovnako aj logo sponzora Danube Wings.Vlani obsadila Trnava v Corgoň Lige až 7. miesto, v pohári si síce zahrala finále, ale so Slovanom v ňom prehrala zahanbujúco 0:6. Spartak v histórii samostatnej slovenskej súťaže nikdy nezískal titul, dvakrát skončil na druhom mieste (1997, 1998). Zverenci trénera Dušana Radolského hrávajú svoje domáce zápasy na štadióne Antona Malatinského s kapacitou 18 448 divákov.

Aktualizácia 20.3.2011: Dresy Trnavy prešli už v závere jesennej časti malou zmenou, keď došlo k zmene farby loga partnera klubu. Nápis Danube Wings bol navyše zmenený na internetovú adresu Danube Wings.eu, pričom na pruhovaných dresoch je v bielej a na náhradných v čiernej farbe. Túto zmenu treba rozhodne oceniť, keďže pôvodné logo bolo v belasej a modrej farbe, ktorá nie veľmi pasuje trnavskému Spartaku.

V treťom jarnom kole nastúpili futbalisti Trnavy v tretích dresoch. Zmenu zaregistrovalo asi len málo priaznivcov klubu, keďže sa opäť jedná o tradičné pruhované dresy. Oproti tým zo začiatku sezóny ale pribudol biely véčkový výstrih doplnený o golierik a ďalšou zmenou prešli rukávy. Tie už nie sú pruhované, ale čierne. Na obidvoch z nich sa nachádza biele logo výrobcu dresov Givova, vľavo prekryté logom našej najvyššej súťaže. Poslednou zmenou je umiestnenie znaku trnavského klubu, ktorý je uprostred, pod nápisom Givova. Tieto dresy mali futbalisti Trnavy oblečené zatiaľ len jediný krát v stretnutí proti Nitre, v ktorom na domácej pôde zvíťazili 4:1.

Dresy s upraveným logom partnera klubu i nové tretie dresy nájdete už aj v galérií Corgoň Ligy pre aktuálnu sezónu, kde môžete aj naďalej hlasovať za klub s najkrajšími dresmi.

1 komentár k “Dresy FC Spartak Trnava 2010/2011

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok