Dresy DAC Dunajská Streda 2010/2011

2010/2011 Adidas Corgoň liga
Autor: Myso

(3x aktualizované, naposledy 2.4.2011)

Na Dunajskú Stredu čaká po návrate medzi slovenskú špičku tretia sezóna v Corgoň Lige. Tím zo Žitného ostrova bude podobne ako v minulej sezóne obliekať nemecká spoločnosť Adidas.

DAC sa rozhodol pred prebiehajúcou sezónou nemeniť dizajny svojich dresov. Žlto-modrí sa tak aj v tejto sezóne predstavia v dresoch s označením Adidas Toque. Na žltých tričkách sa okrem loga výrobcu dresov nachádza aj znak dunajskostredského klubu a logo My City Abu Dhabi. Žlté tričká dopĺňajú modré trenírky a biele štulpne, ktoré v minulej sezóne v niektorých stretnutiach hráči DAC-u vymenili za modré.

 

Náhradné dresy Dunajskej Stredy sú biele kombinované s čiernou. Pre tričká bol zvolený dizajn Adidas Trofeo, ktorý mali v minulosti aj futbalisti Petržalky, či Košíc. Na tričkách opäť nechýba znak klubu ani logo My City Abu Dhabi. V bielom nastúpili Dunajskostredčania v 1. kole prebiehajúceho ročníka, kedy v Banskej Bystrici prehrali 0:2.

FK DAC 1904 dosiahol najväčšie úspechy koncom 80. rokov, kedy dokázal vyhrať Československý pohár (1987) a o rok neskôr skončiť v spoločnej súťaži na treťom mieste. Vďaka týmto úspechom si zahral v Pohári UEFA i PVP. Tretie miesto zopakovala Dunajská Streda aj v prvom ročníku samostatnej slovenskej súťaže, čo je zatiaľ jej najlepšie umiestnenie. Po návrate do Corgoň Ligy, kedy DAC odkúpil licenciu od už neexistujúceho FC Senec, sa mužstvo umiestnilo na deviatom (2008/2009) a desiatom (2009/2010) mieste.

Aktualizácia 17.8.2010: V 5. kole prebiehajúceho ročníka Corgoň Ligy sa futbalisti DAC prestavili v Trnave v nových dresoch. Rovnako ako bratislavský Slovan, aj v Dunajskej Strede zvolili dizajn Adidas Stricon, ale samozrejme v typických žlto-modrých farbách. Na prednej strane tričiek už chýba logo sponzora My City Abu Dhabi. Vľavo pod výstrihom sa nachádza znak DAC a na ľavom rukáve má každý z hráčov vyšité logo našej najvyššej súťaže. Trenírky a štulpne zostali nezmenené.

Aktualizácia 24.9.2010 – Dunajská Streda nezmenila len svoje hlavné dresy. V 10. kole sa v Žiline hráči DAC predstavili v nových náhradných dresoch. Tie sú tradične biele kombinované s čiernou. Pre tričká bol zvolený dizajn Adidas Condivo. Vľavo pod čiernym výstrihom sa nachádza znak klubu a na ľavom rukáve logo našej najvyššej súťaže. Trenírky i štulpne sú biele, kombinované s čiernou. Zaujímavá, i keď možno nie práve najšťastnejšie zvolená, je farba čísiel, ktoré sú zlaté. Nové dresy priniesli futbalistom zo Žitného ostrova úspech, keď v Žiline dokázali vybojovať cenný bod po remíze 0:0. 

Aktualizácia 2.4.2011: V dnešnom stretnutí 24. kola Corgoň ligy hráči Dunajskej Stredy nastúpili proti Nitre (1:2) v dresoch s modro-žltým nápisom NEGIN.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok