Dresy Werderu Brémy 2010/2011

2010/2011 Bundesliga Nike
Autor: Myso

Už počas júna predstavil svoje nové hlavné dresy nemecký klub Werder Brémy. Na náhradné sme si museli počkať do tohto týždňa, kedy sa tretí celok uplynulej sezóny nemeckej Bundesligy stretol v prípravnom stretnutí so španielskym Racingom Santander. Brémy bude v sezóne 2010/2011 obliekať americká spoločnosť Nike.Domáce dresy sú v dvoch odtieňoch zelenej. Na tričkách tmavšiu vo vrchnej časti oddeľuje od bledšej v spodnej časti biely „cikcakovitý” pruh, ktorý má pripomínať blesk. Vpravo pod okrúhlym výstrihom sa nachádza klubový znak a uprostred logo partnera nemeckého klubu, ktorým je domáca banka Targobank. Tričká sú doplnené trenírkami a štulpňami v svetlejšom odtieni zelenej.

Náhradné dresy sú biele. Tričká majú rovnaký dizajn ako v prípade hlavných dresov, „cikcakovitý” pruh je oranžový. Zaujímavosťou na dresoch je kosoštvorcové logo klubu, uprostred ktorého je z vnútornej strany višitý nápis „Lebenslang Grün Weiss”, čo možno preložiť ako celoživotne zeleno-biely. Nápis súvisí s klubovými farbali Werderu a rovnako aj s prezývkou mužstva „Die Grün-Weißen” (zeleno-bieli).Brankári Werderu budú v nasledujúcej sezóne zabraňovať gólom v čierno-šedej kombinácií. Šedé rukávy tričiek sú pokryté čiernymi krúžkami, ktorých veľkosť sa smerom od výstrihu ku koncu rukávom zmenšuje.

Sportverein Werder Bremen bol založený vo februári 1899. Klub dokázal štyrikrát vyhrať Bundesligu (1965, 1988, 1993 a 2004), šesťkrát sa tešil z víťazstva v domácom pohári a raz sa mu podarilo vyhrať aj Nemecký Ligový Pohár. Na európskej scéne zaznamenal dva významné úspechy – v roku 1992 triumfoval v PVP a o šesť rokov neskôr zvíťazil v Intertoto Cupe. Domácim stánkom je Weserstadion s kapacitou 42 358 divákov.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok