Dresy VfB Stuttgart 2010/2011

2010/2011 Bundesliga Puma
Autor: Myso

Päťnásobný nemecký šampión VfB Stuttgart bude už zajtra súperom nášho bratislavského Slovana v Európskej Lige UEFA. Tento týždeň dokončili „šváby” predstavovanie svojich nových dresov, ktoré budú nosiť v sezóne 2010/2011. Stuttgart oblieka už niekoľko rokov nemecká spoločnosť Puma.

Domáce dresy sú v tradičnej bielo-červenej kombinácií. Na tričkách nechýba pre klub typický červený horizontálny pruh, v ktorom sa nachádza logo sponzora štutgartského klubu. Znak spoločnosti Puma je vpravo pod výstrihom a rovnako aj na obidvoch rukávoch. Vo vrchnej časti bielych trenírok sa nachádza zlatým vyšívaný nápis Stuttgart, znak klubu je v pravej časti a logo spoločnosti Puma naľavo. Tričko a trenírky dopĺňajú biele štulpne kombinované s červenou.Náhradné dresy sú bordové. V strede tričiek je opäť horizontálny pruh, ktorý je tentokrát biely, podobne ako aj logo spoločnosti Puma. Partnerom klubu, ktorého reklamu nosia nemeckí futbalisti na dresoch, je domáca potravinárska spoločnosť Garmo, jej produktom je syr značky Gazi. Bordové tričká dopĺňajú bordové trenírky a štulpne kombinované s bielou.

Tretie dresy Stuttgartu sú tmavošedé kombinované s červenou. Dizajn tričiek, trenírok i štulpní je rovnaký ako v prípade bordových dresov. Logo spoločnosti Puma ako aj nápis Gazi na červenom pruhu sú biele. Hviezdička nad znakom VfB symbolizuje päť triumfov v nemeckej Bundeslige. Okrem spomínaných ligových úspechov je Stuttgart aj trojnásobným víťazom Nemeckého pohára (1954, 1958, 1997). V Európe to hráči VfB najďalej dotiahli v rokoch 1989, resp. 1998, kedy si zahrali finále Pohára UEFA, resp. PVP, no ani raz nedokázali uspieť. Viac sa im darilo v Intertoto Cupe, cez ktorý úspešne prešli v rokoch 2000, 2002 a 2008. Trénerom klubu založeného v roku 1893 je Švajčiar Christian Gross. „Die Roten” hrajú domáce zápasy v Mercedes-Benz Arene s kapacitou 41 000 divákov.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok