Dresy MFK Košice 2010/2011

2010/2011 Corgoň liga Umbro
Autor: Myso

V prehľade dresov corgoňligových tímov dnes pokračujeme mužstvom MFK Košice. Zástupca z východu Slovenska hráva už druhú sezónu v dresoch britskej spoločnosti Umbro.

Hlavné dresy sú v typických košických farbách. Na žltom tričku zaujme v pravej vrchnej časti modrý kríž, ktorý svojho času mávala na svojich dresoch v červenej farbe aj anglická reprezentácia. Vľavo pod výstrihom sa nachádza znak košického klubu a na opačnej strane logo výrobcu dresov. Generálnym reklamným partnerom Košičanov je spoločnosť Steel-Trans, ktorej logo je umiestnené v strede. Žlté tričká dopĺňajú modré trenírky a žlté štulpne.

Náhradné dresy Košičanov sú červené. Tričká majú vo vrchnej časti biele a čierne prvky. Spodná časť výstrihu je biela, pod ňou sa na ľavej strane nachádza znak MFK Košice a na opačnej strane biele logo Umbro. Logo generálneho reklamného partnera klubu je opäť uprostred. Červené tričká dopĺňajú červené trenírky a červené štulpne. V Corgoň Lige môžeme Košičanov v červenom vidieť na ihriskách Dunajskej Stredy, Žiliny a Nitry. Vrcholový futbal sa hrá v Košiciach od roku 1952, kedy bol založený klub Spartak VSS. Ten bol v roku 1993 premenovaný na 1. FC Košice. Práve pod týmto názvom dosiahli Košičania koncom 90. rokov najväčšie úspechy, keď dvakrát získali titul (1997, 1998) a ako vôbec prvý slovenský klub účinkovali v hlavnej fáze Ligy Majstrov. Potom ale nasledoval pád do nižšej súťaže a košickí diváci si na úspechy svojho klubu museli počkať až do roku 2009. Práve vlani sa „vraňarom” už pod hlavičkou MFK podarilo zvíťaziť v Slovenskom pohári. Vďaka tomuto úspechu si Košice zahrali aj Európsku Ligu UEFA, v ktorej senzačne remizovali s AS Rím na domácej pôde 3:3, no v odvete inkasovali až 7 gólov. Košičanom sa od tejto prehry prestalo dariť aj v lige, kde v poslednom období okupujú spodné priečky tabuľky.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok