Dresy Walesu 2010-2012

2011/2012 Reprezentácie Umbro
Autor: Myso

Už v auguste predstavila britská spoločnosť Umbro nové dresy Walesu. Waleskí reprezentanti sa v nich po prvý krát predstavili v priateľskom stretnutí proti Luxembursku. Náhradné biele dresy boli uvedené v septembri, keď si ich najprv obliekla v kvalifikačných stretnutiach reprezentačná dvadsaťjednotka a neskôr aj “A” tím.

Hlavné dresy sú tradične červené. Ako už býva pri britskej spoločnosti Umbro zvykom, opäť bol zvolený veľmi jednoduchý dizajn. Pod véčkovým výstrihom sa na prednej časti tričiek nachádza vpravo žlté logo spoločnosti Umbro a na opačnej strane znak Waleskej futbalovej asociácie. K červeným tričkám majú oblečené „Draci” biele trenírky a červené štulpne s bielymi prúžkami.

Náhradné dresy sú biele. Na tričkách zaujme červený golierik, v prednej časti sa opäť nachádza logo spoločnosti Umbro a znak futbalovej asociácie. K bielym tričkám zvyknú mávať hráči Walesu oblečené biele alebo červené trenírky a biele štulpne s červeným prúžkom vo vrchnej časti. V minulosti hrali futbalisti tejto britskej krajiny aj v žlto-zelených dresoch.

Reprezentácia Walesu odohrala vo svojej histórií len dve úspešné kvalifkácie. V roku 1958 si zahrala na MS vo Švédsku a v roku 1976 si vybojovala štvrťfinálovú účasť na Majstrovstvách Európy. Tím hráva svoje domáce stretnutia na Millenium Stadium, ktorý leží v hlavnom meste krajiny v Cardiffe. V aktulánej kvalifikácií sú súpermi Walesu v G skupine Anglicko, Čierna Hora, Bulharsko a Švajčiarsko.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok