Dresy FK Dukla Banská Bystrica 2010/2011

2010/2011 Adidas Corgoň liga
Autor: Myso

(aktualizované 26.2.2011 – biele dresy)

Druhú stovku článkov o dresoch na tomto blogu otvárajú dresy stredoslovenského klubu FK Dukla Banská Bystrica. „Vojakov” už v poradí tretiu sezónu oblieka nemecká spoločnosť Adidas.

Podobne ako v sezónach 2003/2004, 2005/2006 a 2008/2009 došlo po odohratí niekoľkých kôl našej najvyššej súťaže k zmene dresov banskobystrického klubu. Túto sezónu odštartovala Dukla v dresoch Adidas Squadra, ktoré boli koncom júla v lige nahradené dresmi Adidas Campeon. Na červených tričkách sú od výstrihu pozdĺž rukávov umiestnené tri pásy charakteristické pre nemeckú spoločnosť Adidas. Na prednej strane tričiek sa nachádza logo generálneho reklamného partnera, ktorým je zdravotná poisťovňa Dôvera. Nad jej logom je možné nájsť znak klubu a číslo dresu. K červeným tričkám nosia banskobystrickí futbalisti červené trenírky a červené štulpne s bielymi prúžkami. Dresy mali premiéru v pohárovom dvojzápase proti gruzínskemu FC Zestafoni.

Na náhradné dresy Dukly sme si museli počkať až do 9. kola aktuálnej sezóny, kedy sa Banská Bystrica predstavila v Trnave. Futbalisti spod Urpína nastúpili v tomto stretnutí celí v modrom. Dizajn tričiek, trenírok i štulpní je zhodný s hlavnými dresmi. Rovnaké je aj umiestnenie loga generálneho reklamného partnera a znaku klubu. Dukla je jediným tímom našej Corgoň Ligy, ktorý má čísla hráčov uvedené aj na prednej strane tričiek. Je možné, že „vojaci” sa predstavia tento ročník ešte aj v tretích dresoch, keďže Senica hráva väčšinu domácich stetnutí v červeno-modrej kombinácií, pri ktorej by futbalisti Dukly nemohli použiť ani jeden zo svojich dresov.

Ako bolo spomenuté v úvode, futbalisti Dukly začali hrávať v prebiehajúcej sezóne v tričkách označených ako Adidas Squadra. Na prednej strane tričiek mali pod okrúhlym výstrihom logo generálneho reklamného partnera a nad ním znak klubu. V týchto dresoch odohrali dva ligové zápasy – doma proti Dunajskej Strede a vonku proti Košiciam.


Prvý banskobystrický futbalový klub bol založený v roku 1904. Dátum vzniku armádneho futbalového klubu Dukla sa datuje na 1. júl 1965. V spoločnej česko-slovenskej súťaži skončili futbalisti Banskej Bystrice najvyššie v sezóne 1984/85, keď obsadili štvrtú priečku. Úspešnejší boli v samostatnej slovenskej lige, keď v ročníku 2003/04 skončili za majstrovskou Žilinou ako nováčik na druhom mieste a vo vlaňajšej sezóne sa tešili zo zisku bronzu. Dukla je aj dvojnásobným víťazom Slovenského pohára, ktorý získala v rokoch 1981 a 2005. Klub od návratu do najvyššej slovenskej súťaže v roku 2003 obliekali spoločnosti Reebok, Kappa, Nike a Adidas.

Aktualizácia 26.2.2011 – Ako som už načrtol pri písaní tohto článku v závere septembra, Banská Bystrica nemohla použiť v Senici ani jeden z trojice dresov, v ktorých začala hrávať v sezóne 2010/2011. Keďže farby senického klubu sú červená a modrá, Dukla sa v dnešnom prvom jarnom kole predstavila na Záhorí v bielych dresoch, ktoré spoločnosť Adidas označuje ako Squadra. Tieto dresy mali na sebe futbalisti Banskej Bystrice oblečené už aj v minulej sezóne. V aktuálnej na dres pribudli menovky a ďalšia zmena sa týka trenírok a štulpní. Tie sú už taktiež ladené do bielo-modrej kombinácie, kdežto v minulej sezóne to bola bielo-červená. Dres bol pridaný aj do galérie dresov Corgoň Ligy pre aktuálnu sezónu, kde môžete naďalej hlasovať o najkrajší dres najvyššej slovenskej súťaže.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok