Dresy Peru pre turnaj Copa América 2011

2011/2012 Copa América 2011 Umbro
Autor: Myso

Ďalšou reprezentáciou z Južnej Ameriky, ktorá predstavila svoje nové dresy pre turnaj Copa Amércia 2011, je Peru. Celok známy ako „La Blanquirroja” bude hrávať v dresoch britskej spoločnosti Umbro.


Dresy majú nádych retroštýlu a sú v tradičných národných farbách – bielej a červenej. Dizajnéri spoločnosti Umbro sa inšpirovali 70. rokmi minulého storočia, kedy Peru zaznamenalo významné úspechy na reprezentačnej scéne. V roku 1975 krajina vyhrala Copa América, o štyri roky neskôr skončila v tejto súťaži na druhom mieste a v roku 1978 sa na svetovom šampionáte v Argentíne dokázala kvalifikovať do druhého kola. Súčasťou tričiek je aj neodmysliteľný šikmý pruh, ktorý sa na dresoch Peru objavuje už od roku 1936. V jeho vrchnej časti sa nachádza logo Peruánskej futbalovej federácie, oproti ktorému je na bielych dresoch červené a na červených zlaté logo spoločnosti Umbro.

Dresy sú doplnené o zaujímavé detaily. V pravej spodnej časti sa nachádza národná rastlina krajiny, ktorou je kvet „Cantuta,” v našich končinách známy skôr ako Fuchsia. Na opačnej strane je to potom z vonkajšej časti nápis „Tailored by Umbro” a z vnútornej „Worn by Perú.” Obidva nápisy sú doplnené logom britskej spoločnosti. K bielym, resp. červeným tričkám nosia reprezentanti Peru trenírky a štulpne v rovnakých farbách. V nových dresoch sa predstavia na Copa América v roku 2011 a rovnako aj v kvalifikácií na MS 2014.


Okrem spomenutého víťazstva na Copa América z roku 1975 sa rovnaký úspech podaril futbalistom Peru aj v roku 1939. Okrem toho zaznamenali ešte tretie miesta v rokoch 1927, 1935, 1949 a 1955. V poslednom období chýba tejto juhoamerickej krajine výraznejší úspech. Na MS štartovala naposledy v Španielsku 1982. Súpermi Peru na Copa América 2011 budú v C skupine Čile, Mexiko a Uruguaj.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok