Dresy Brazílie 2011/2012

2011/2012 Copa América 2011 Nike
Autor: Myso

(aktualizované 2.2.2011 – informácie, obrázky a video)

Na internete sa objavili obrázky nových dresov Brazílie, ktoré zverejnila austrálska stránka spoločnosti Nike. Tradičný žltý dres má veľmi jednoduchý dizajn. Na prednej strane tričiek je výrazný horizontálny pruh v tmavozelenej farbe, nad ktorým sa nachádza logo spoločnosti Nike a na opačnej strane znak Brazílskej futbalovej konfederácie s piatimi hviezdičkami za zisk piatich titulov majstra sveta (1958, 1962, 1970, 1994 a 2002). Na zadnej strane tričiek je pod výstrihom umiestnený zelený nápis Brasil.

Dres by mala brazílska reprezentácia nosiť počas kvalifikácie na MS 2014 a rovnako aj na kontinentálnych majstrovstvách Copa América 2011, ktoré sa v priebehu júla uskutočnia v Argentíne. Brazília sa na nich v základnej B skupine stretne s Ekvádorom, Paraguajom a Venezuelou.

Aktualizácia 2.2.2011: Presne na prvý februárový deň si pripravila Brazílska futbalová konfederácia spolu s americkou spoločnosťou Nike oficiálnu prezentáciu nových dresov „kanárikov.” Vďaka tomu vám Svet dresov prináša nové informácie a samozrejme aj množstvo nových obrázkov.

Nové dresy predstavil hlavný tréner brazílskeho tímu Mano Menezes. Jeho zverenci v nich prvý krát nastúpia 9. februára v priateľskom stretnutí proti Francúzsku na štadióne Stade de France. Nové dresy sú vyrobené z až o 13% ľahšieho materiálu ako tie predchádzajúce. Opäť bola pri výrobe využitá technológia, ktorá počíta s využitím až 8 recyklovaných plastových fliaš na jeden dres. Dresy sú pohodlné, hráčov udržujú v suchu a pohodlí. Nike označuje nové dresy ako dresy pre vysoký výkon s pozitívnym dopadom na životné prostredie.

Na vnútornej strane výstrihu sa nachádza nápis „Nascido para jogar futebol“ v zelenej farbe, ktorý znamená „Zrodený pre hranie futbalu.” Ako už býva pri dresoch od spoločnosti Nike zvykom, dresy obsahujú nejaký zaujímavý motív alebo nápis umiestnený pri srdciach futbalistov. V pripade nových dresov Brazílie je to obrázok kanárika, ktorý je zobrazený z vnútornej strany dresov a umiestnený uprostred loga Brazílskej futbalovej konfederácie. Futbalovým priaznivcom asi netreba pripomínať, že tento drobný vtáčik súvisí s prezývkou brazílskeho národného mužstva.

K žltým tričkám budú futbalisti „A Seleçao” nosiť vo väčšine zápasov už tradičné modré trenírky a biele štulpne. V pravej časti modrých trenírok sa nachádza znak CBF doplnený o päť žltých hviezdičiek a nápis Brasil podobne ako na tričkách. Na opačnej strane je umiestnené žlté logo spoločnosti Nike. Biele štulpne sú v prednej časti doplnené o zelené logo výrobcu dresov.

A ako sa už stalo zvykom pri posledných článkoch na tomto blogu, k textovým informáciam a obrázkom pripájame aj video:

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok