Dresy Paraguaja 2011/2012

2011/2012 Adidas Copa América 2011
Autor: Myso

(aktualizované 24.1.2011 – doplnené obrázky)

V lete čakajú na reprezentácie z Južnej Ameriky kontinentálne majstrovstvá Copa América a tak sa posledné týždne stretávame s novými dresmi celkov, ktoré budú na tomto turnaji hrať. Jedným z nich je aj Paraguaj, s ktorým sme sa stretli v základnej skupine na minuloročných Majstrovstvách Sveta v Afrike.

Výrobcom dresov je nemecká spoločnosť Adidas. Jej dizajnéri čerpali inšpiráciu v dresoch z roku 1979, v ktorých Paraguaj triumfoval na Copa América. Podobnosť s minulosťou je viditeľná hlavne na okrúhlom červeno-bielom výstrihu. Pod ním sa nachádza biele logo spoločnosti Adidas a vľavo od neho znak Paraguajskej futbalovej asociácie. Tri pruhy umiestnené pozdĺž rukávov majú červený podklad, ktorý je v spodnej časti zaoblený podobne ako pri nových dresoch španielskej reprezentácie. Dá sa očakávať, že toto bude jeden z najvýraznejších prvkov dresov Adidas pre najbližšie obdobie.

Reprezentácia Paraguaja z roku 1979
Reprezentácia Paraguaja z roku 1979

Paraguaj vyhral turnaj Copa América celkovo dva krát. Okrem spomínaného roka 1979 bol úspešný aj v roku 1953. Na poslednom šampionáte v roku 2007 sa futbalisti „Los Guaraníes” prebojovali do štvrťfinále. Na júlovom šampionáte ich v skupine B čaká postupne Ekvádor, Brazília a Venezuela.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok