Bulharsko už neoblieka Puma, ale Kappa

Kappa Reprezentácie
Autor: Myso

Bulharsko sa v minulotýždňovom priateľskom medzištátnom stretnutí predstavilo proti Estónsku na neutrálnej tureckej pôde v nových dresoch od talianskej spoločnosti Kappa.

Bulharov v predchádzajúcom období obliekala spoločnosť Puma, no tá koncom roka neprejavila záujem o predĺženie zmluvy s Bulharskou futbalovou úniou. Podľa informácií bulharských médií nebol bulharský trh pre nemeckú spoločnosť dostatočne atraktívny. Bulharsko tak bude v najbližšom období obliekať spoločnosť Kappa, v ktorej dresoch sa zverenci trénera Lothara Matthäusa predstavili aj v priateľskom zápase v tureckej Antalyi. Na bielych dresoch sú od výstrihu smerom ku koncom rukávov umiestnené logá talianskej spoločnosti, v prednej časti sa nachádza znak Bulharskej futbalovej asociácie oproti ktorému je umiestnený čierny nápis Kappa. K bielym tričkám mali bulharskí futbalisti oblečené typické zelené trenírky a biele štulpne.

Podľa vyjadrení prezidenta Bulharskej futbalovej únie a dlhoročného reprezentačného gólmana tejto krajiny Borislava Michajlova sa ale s veľkou pravdepodobnosťou bude jednať len o dočasné dresy pre 7-násobného účastníka majstrovstiev sveta. Nové dresy s dizajnom, ktorý by viac vystihoval bulharskú národnú identitu, by mali byť predstavené pred najbližším kvalifikačným stretnutím na EURO 2012. To bulharskí reprezentanti odohrajú 26. marca v Sofii proti Švajčiarsku.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok