Dresy AC Miláno 2011/2012

2011/2012 Adidas Séria A
Autor: Myso

Včera o 20:00 predstavilo AC Miláno svoje nové dresy pre budúcu sezónu 2011/2012. „Rossoneri“ bude aj v ďalšom období obliekať nemecká spoločnosť Adidas.

Dizajn nových dresov je kombináciou súčasných trendov a histórie milánskeho klubu. Inšpiráciou sa stali dresy zo začiatku 20. storočia, ktoré boli charakteristické tenkými prúžkami v červenej a čiernej farbe. Nové dresy predstavili holandskí futbalisti Clarence Seedorf a Mark Van Bommel spoločne s bývalým talianskym mládežníckym reprezentantom Lucom Antoninim.

Okrem tenkých prúžkov, ktorých je pre zaujímavosť celkom 21 (11 čiernych a 10 červených), prešli najväčšou zmenou tri pruhy na rukávoch, ktoré sú typické pre nemeckého výrobcu. Vôbec po prvýkrát budú na dresoch AC Miláno v bielej farbe. Biely je aj okrúhly výstrih, zakončenia rukávov a logo partnera klubu, ktorým je podobne ako v prípade Arsenalu letecká spoločnosť Fly Emirates.

Na dresoch je viditeľných aj niekoľko ďalších zaujímavých detailov. Na zadnej strane je na bielom výstrihu vyšitý názov klubu „Associazione Calcio Milan“ doplnený talianskymi vlajkami. Toto spojenie vyjadruje, že práve Miláno je jedným z celosvetovo najznámejších symbolov Talianska. Ďalší odkaz na taliansku trikolóru nájdeme aj v prednej časti dresov, kde je tenký zeleno-biely pruh umiestnený na rozhraní čiernych pruhov a červených bokov.

AC Miláno hralo v podobných dresoch s tenkými prúžkami aj pri oslave 100. výročia založenia klubu, čo bolo v sezóne 1999/2000. Nové dresy budú mať premiéru 15. mája, kedy Miláno v Sérii A privíta Cagliari.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok