Hlavné a náhradné dresy Olympique Marseille 2011/2012

2011/2012 Adidas Ligue 1
Autor: Myso

Úradujúci francúzsky majster a aktuálne druhý tím najvyššej francúzskej súťaže Olympique Marseille predstavil v pondelok prostredníctvom svojej webovej stránky nové dresy pre sezónu 2011/2012. Klub, ktorý hráva svoje domáce stretnutia na Stade Vélodrome bude nosiť dresy od nemeckej spoločnosti Adidas.

O prezentáciu nových dresov sa postaral senegalský obranca Souleymane Diawara. Hlavné dresy sú tradične biele kombinované s belasou. K dvojici tejto farieb pribudla zlatá, ktorú nájdeme na tenkom prúžku v okolí výstrihu a v klubovom znaku. Vo vnútornej časti výstrihu sa nachádza erb mesta Marseille, pod výstrihom potom nájdeme belasé logo výrobcu dresov a červeno-šedé logo hlavného partnera klubu, ktorým je stávková spoločnosť Betclic.

Zaujímavým doplnkom na prednej strane tričiek sú tenké prúžky, ktorých farby postupne prechádzajú z belasej do bielej. Podobné prvky mali dresy Marseille aj v pamätnej sezóne 1992/1993, kedy klub dokázal zvíťaziť v Lige Majstrov. K bielym tričkám budú nosiť hráči Olympique biele trenírky s belasými pruhmi po bokoch a biele štulpne, v ktorých prednej časti je vyšitý nápis OM.

Biele dresy budú mať zápasovú premiéru v poslednom kole aktuálnej sezóny, kedy sa Marseille predstaví na ihrisku Caen.

Farba náhradných dresov je označovaná ako talianska modrá. Neprehliadnuteľným prvkom je výrazná textúra v prednej časti tričiek, ktorá charakterizuje mesto Marseille, klub Olympique a jeho fanúšikov. Taliansku modrú skombinovali dizajnéri spoločnosti Adidas so zlatou farbou, ktorú nájdeme na troch pruhoch na rukávoch ako aj na výstrihu.

V zlatej farbe je aj logo spoločnosti Adidas umiestnené vpravo pod výstrihom. Klubový znak je doplnený o zlatú hviezdičku za spomínaný titul v Lige Majstrov. Písmená Betclic tvoriace logo partnera klubu sú taktiež zlaté, ohraničené tenkým bielym prúžkom. Modré tričká dopĺňajú modré trenírky a štulpne v rovnakej farbe.

Náhradné dresy budú v akcii už túto sobotu, kedy Marseille privíta na svojom trávniku Valenciennes.

Deväťnásobný francúzsky majster si na jubilejný desiaty titul vo francúzskej Ligue 1 bude musieť ešte pravdepodobne minimálne rok počkať, keďže dve kolá pred koncom stráca na vedúce Lille už šesť bodov. Klub už ale túto sezónu v jednej francúzskej súťaži zvíťazil, keď po druhýkrát vo svojej histórií získal Francúzsky ligový pohár.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok