Náhradné dresy Manchestru City 2011/2012

2011/2012 Premier League Umbro
Autor: Myso

V pondelok predstavil svoje nové náhradné dresy pre sezónu 2011/2012 anglický Manchester City. Hráči mali nové dresy oblečené počas osláv zisku FA Cupu, ktoré sa konali na domácom štadióne City of Manchester Stadium.

Výrobcom dresov je britská spoločnosť Umbro. Inšpiráciou sa stali najpopulárnejšie dresy Manchestru City, v ktorých klub získal v rokoch 1969 a 1970 anglický FA Cup, Ligový pohár aj Pohár víťazov pohárov. Dizajnér spoločnosti Umbro David Blanch o nových dresoch povedal: „Nové náhradné dresy pre Manchester City sú zamerané na moderný trend. Nejedná sa o retroštýl. Dresy sa podobajú na tie z roku 1969, ale majú moderne ušité rukávy a sú oslavou minulosti i budúcnosti.“

*

Červeno-čierne pruhované tričká majú okrúhly výstrih, pod ktorým nájdeme zlaté logo spoločnosti Umbro, klubový znak a logo partnera „Citizens,“ ktorým je letecká spoločnosť Etihad Airways. Zaujímavosťou je umiestnenie červených pruhov na rukávoch, ktoré sú vodorovné, zatiaľ čo na väčšine pruhovaných dresov bývajú skôr zvislé. Cieľom návrhárov bolo zachovanie konzistentnosti pruhov, ktoré sú tak na dresoch dobre rozoznateľné a navzájom nesplývajú.

K červeným pruhom na rukávoch sa viaže aj ďalšia zaujímavosť, ktorá súvisí s dresmi s dlhými rukávmi. Aj na týchto nájdeme len dva červené pruhy vo vrchnej časti, zvyšná časť rukávov od lakťov smerom k zápästiam je čierna. K červeno-čiernym tričkám budú hráči Manchestru City nosiť počas vonkajších zápasov čierne trenírky, na ktorých je umiestnený klubový znak a zlaté logo spoločnosti Umbro. Dizajn čiernych štulpní je podobný ako v prípade rukávov, keďže na nich nájdeme dvojicu červených pruhov.

Okrem náhradných hráčskych dresov boli predstavené aj brankárske. Tie sú v tmavošedej farbe, ktorá je kombinovaná so striebornou. Výrazným prvkom na dresoch je strieborný véčkový výstrih, pod ktorým nájdeme logo spoločnosti Umbro, klubový znak a logo partnera Etihad Airways. Na začiatkoch rukávov sú viditeľné strieborné vertikálne pruhy, ktoré sú v zadnej časti dresu prepojené ďalším horizontálnym pruhom umiestneným nad menovkou brankára.

Manchester City získal tento rok svoj piaty FA Cup, keď predtým v tejto najstaršej pohárovej súťaži triumfoval v rokoch 1904, 1934, 1956 a 1969. Klub si vďaka tretej priečke v Premier League vybojoval v budúcej sezóne aj účasť v prestížnej Lige majstrov.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok