Tretie dresy Celticu Glasgow 2011/2012

2011/2012 Nike Škótska Premier League
Autor: Myso

Aktuálny škótsky vicemajster Celtic Glasgow predstavil vo štvrtok prostredníctvom svojej oficiálnej klubovej stránky nové tretie dresy pre sezónu 2011/2012. Dresy od americkej spoločnosti Nike budú mať hráči Celticu oblečené v niektorých zápasoch Škótskej Premier League, Škótskeho pohára a Európskej ligy UEFA.

Nový tretí dres Celticu vzdáva hold klubovej histórii, no zároveň predstavuje modernú farebnú kombináciu a dizajn. Na žltom tričku sú viditeľné čierne pruhy s rozdielnou hrúbkou, ktorá sa mení v polovici v horizontálnom i vertikálnom smere. Pruhy tak vytvárajú efekt štyroch štvrtín, ktorý bol viditeľný už na náhradných dresoch tohto škótskeho klubu v sezóne 1926/1927.

Spomínané dresy z 30. rokov minulého storočia ale boli v klasickej zeleno-bielej kombinácií. Inšpiráciou pre farebnú kombináciu nových tretích dresov Celticu sa stali dresy zo začiatku 90. rokov. Partnerom klubu bude aj v nasledujúcom období škótsky pivovar Tennent’s, ktorého zjednodušené logo v podobe písmena T sa objavuje aj na čiernych trenírkach. Žlté štulpne majú v prednej časti vyšité čierne logo spoločnosti Nike ohraničené dvojicou čiernych pruhov, ktoré dopĺňa hrubý čierny pruh v ich vrchnej časti.

Celtic skončil v sezóne 2010/2011 na druhom mieste Škótskej Premier Leauge, keď zaostal jediný bod za svojim odvekým rivalom FC Glasgow Rangers. „Kelti“ ale bez trofeje napokon nezostali, keďže sa minulú sobotu tešili už po tridsiaty piaty krát zo zisku Škótskeho pohára.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok