Dresy Bolívie 2011/2012

2011/2012 Copa América 2011 Walon
Autor: Myso

V piatok sa konala v hlavnom meste krajiny La Paz oficiálna prezentácia nových reprezentačných dresov Bolívie. V nich sa futbalisti „La Verde“ predstavia aj na blížiacom sa podujatí Copa América 2011.

Dizajn nových dresov je inšpirovaný rokom 1963, kedy Bolívia zvíťazila na juhoamerických majstrovstvách. Toto víťazstvo je dodnes považované za najväčší úspech bolívijského futbalu, ktorý neprekonali ani tri účasti na záverečnom turnaji majstrovstiev sveta. Úspech reprezentácie spred 41 rokov bolo cítiť aj na piatkovej prezentácií, na ktorej sa zúčastnili veľké futbalové osobnosti krajiny ako Wilfredo Camacho, Ramiro Blacut, či Isaac Alvarez.

Reprezentácia Bolívie z roku 1963.
Reprezentácia Bolívie z roku 1963.

Výrobcom dresov je v našich končinách pomerne neznáma peruánska spoločnosť Walon. Duch minulosti je viditeľný najmä na výraznom bielom golieriku, pod ktorým sa nachádza logo výrobcu dresov a znak Bolívijskej futbalovej federácie. Na bokoch tričiek sú umiestnené žlté a červené prvky, ktoré tak spolu so zelenou kompletizujú národné farby krajiny. K zeleným tričkám budú nosiť futbalisti Bolívie biele trenírky a zelené štulpne.

Okrem spomínaného najväčšieho úspechu bolívijskej reprezentácie z roku 1963 stoja za zmienku aj jedno druhé (1997) a dve štvrté (1927, 1949) miesta na turnaji Copa América. Po skončení juhoamerických majstrovstiev budú hrávať futbalisti Bolívie v nových dresoch aj v kvalifikácií na MS 2014.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok