Dresy Hamburgu 2011/2012

2011/2012 Adidas Bundesliga
Autor: Myso

Aktualizované 26.12.2011 – pridané info o tretích dresoch

Už v priebehu mája predstavil nemecký Hamburger SV svoje nové hlavné dresy pre blížiacu sa sezónu 2011/2012. V júli sa k nim pridali aj náhradné a tak je ten pravý čas predstaviť si nové tímové oblečenie ôsmeho tímu minulého ročníka nemeckej Bundesligy.

Domáce dresy pozostávajú tradične z bieleho trička, červených trenírok a modrých štulpní. Tieto tri farby sa vyskytujú aj na véčkovom výstrihu a zakončeniach rukávov tričiek. Vnútro výstrihu je spestrené pekným obrázkom pozostávajúcim z dvojice vlajok, roku vzniku klubu (1887) a klubového motta: „Alle man auf kurs,“ ktoré je heslom námorníkov, čo súvisí s mestom Hamburg, ktoré je štvrtým najväčším prístavom v Európe.

Pod véčkovým výstrihom sa nachádza vpravo červené logo spoločnosti Adidas a na opačnej strane znak hamburského klubu doplnený o zlatú hviezdičku za víťazstvo v Európskom pohári majstrov z roku 1983. Klubový znak je viditeľný aj v pravej časti červených trenírok, ktoré sú po bokoch doplnené trojicou bielych prúžkov. Vrch modrých štulpní je tradične tvorený čiernymi a bielymi obdĺžnikmi.

Pozrite si aj video od spoločnosti Adidas:

Farebná kombinácia náhradných dresov súvisí s farbami použitými v klubovom znaku. Najvýraznejším prvkom čiernych tričiek je hrubý horizontálny modrý pruh, na ktorom je umiestnené biele logo partnera klubu Fly Emirates. Zaujímavosťou bieleho výstrihu je trojica gombíkov v prednej časti. Na vnútornej strane nájdeme modrou farbou vyšité spomínané klubové motto.

K čiernym tričkám budú nosiť futbalisti Hamburgu čierne trenírky s trojicou bielych pruhov po bokoch. Čierne štulpne majú opäť vo vrchnej časti čierne a biele obdĺžniky, vpredu nájdeme klubový znak Hamburgu a vzadu logo nemeckej spoločnosti Adidas. Farba náhradných dresov je pre budúcu sezónu novinkou, naposledy hrávali futbalisti HSV v modrých, prípadne červených dresoch.

Hamburger SV je šesťnásobným víťazom domácej Bundesligy. Posledný titul zaznamenal práve vo veľmi úspešnom roku 1983. Z domácich úspechov treba ešte spomenúť tri zisky Nemeckého pohára, z ktorého sa fanúšikovia „Rothosen“ (červené trenírky) tešili naposledy v roku 1987.

Aktualizácia 26.12.2011: Tretie dresy
Futbalisti Hamburgu používajú v tejto sezóne aj tretie dresy. Celí v červenom sa hráči HSV predstavili už v prípravných zápasoch pred novou sezónou. Červené tričká s bielymi pruhmi na rukávoch sú doplnené červenými trenírkami, ktoré využívajú nemeckí futbalisti k hlavným bielym dresom a červenými štulpňami s tradičnými bielo-čiernymi štvorcami vo vrchnej časti.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok