Dresy Girondins Bordeaux 2011/2012

2011/2012 Ligue 1 Puma
Autor: Myso

Dnes si na Svete dresov môžete prečítať niečo o nových dresoch Girondins Bordeaux. Siedmy tím uplynulej sezóny francúzskej Ligue 1 bude aj naďalej obliekať nemecká spoločnosť Puma.

Hlavné dresy Bordeaux sú v tradičnej tmavomodrej farbe. Tričkám opäť dominuje výrazný biely pruh v tvare písmena V, ktorý sa na dresoch šesťnásobného francúzskeho majstra objavuje už niekoľko rokov a je aj súčasťou klubového znaku. Na pruhu nájdeme tmavomodré logo výrobcu dresov i klubový znak.

Partnerom Bordeaux bude aj v budúcej sezóne kórejská automobilka KIA. Predná strana tričiek je pokrytá horizontálnymi bielymi prúžkami, ktoré majú nepravidelný tvar a majú vyvolávať dojem, že boli namaľované štetcom. Tmavomodré tričká dopĺňajú tmavomodré trenírky doplnené o biely trojuholník a tmavomodré štulpne s dvojicou bielych prúžkov.

Pre náhradné dresy bola zvolená bielo-ružová kombinácia. Na tričkách sa opäť nachádza neprehliadnuteľné véčko, ktoré je tentoraz doplnené trojicou ružových horizontálnych pruhov. Na nich je opäť použitý efekt maliarskeho štetca. Uprostred tričiek sa nachádza logo kórejskej automobilky KIA, ružové logá výrobcu dresov nájdeme tradične na rukávoch.

Bielo-ružové pruhované tričká dopĺňajú biele trenírky s ružovým trojuholníkom na ľavej strane. Na bielych štulpniach je viditeľná dvojica prúžkov v ružovej farbe doplnená logom výrobcu. Bordeaux bude používať v novej sezóne aj tretie dresy, ktoré boli vyrobené pri príležitosti 130. výročia založenia klubu a viac si o nich môžete prečítať tu.

Girondins Bordeaux získal svoj prvý titul v roku 1950 a na ďalší v poradí čakali jeho fanúšikovia až 34 rokov. V 80. rokoch bol ale klub úspešný v domácej súťaži až trikrát (1984, 1985, 1987) a jubilejný piaty titul pridal v roku 1999. Zatiaľ svoj posledný majstrovský titul získali futbalisti „Les Girondins“ pred dvomi rokmi.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok