Dresy Tatrana Prešov 2011/2012

2011/2012 Adidas Corgoň liga
Autor: Myso

Aj v októbri nájdete na týchto stránkach počas víkendov podrobnejšie informácie o aktuálnych dresoch našich corgoňligových tímov. Dnes si môžete prečítať niečo viac o dresoch prešovského Tatrana. “Koňare” sa aj v sezóne 2011/2012 predstavujú v rovnakých dresoch, v akých nastupovali aj v minulom ročníku.

Prešovčania vo väčšine domácich stretnutí nastupujú v bielych dresoch doplnených zelenými prvkami, ktoré sa tak stali v metropole Šariša hlavnými. Pre zaujímavosť, ich dizajn je zhodný so staršími dresmi kolumbijskej reprezentácie. Pod okrúhlym bielym výstrihom sa nachádza zelené logo spoločnosti Adidas. Vľavo od neho je umiestnený klubový znak. Na zadnej strane tričiek sa pod zelenými číslami nachádza logo partnera prešovského klubu, ktorým je spoločnosť Benesport. K bielym tričkám nosia “Koňare” biele trenírky doplnené trojicou zelených prúžkov po bokoch a biele štulpne, v ktorých prednej časti nájdeme zelené logo spoločnosti Adidas.

Náhradné prešovské dresy sú prevažne zelené. Ich dizajn nesie označenie Adidas Stricon a v našej najvyššej súťaži ho okrem Prešova používajú v inom farebnom prevedení aj futbalisti Slovana a Dunajskej Stredy. Predná strana dresov je tvorená bielo-zelenými pruhmi, na jednom zelenom je umiestnený klubový znak. Zadná strana dresov je jednofarebná, pod bielymi číslami sa podobne ako na hlavných dresoch nachádza logo partnera klubu – spoločnosti Benesport. K zeleno-bielym tričkám nosia futbalisti Prešova väčšinou zelené trenírky a zelené štulpne, doplnené trojicou bielych prúžkov, ktoré neodmysliteľne patria k nemeckému Adidasu.

Brankári Prešova chytajú v tejto sezóne vo viacerých farebných kombináciách i rôznych dizajnoch. Svet dresov vám ponúka detailnejší pohľad na oranžové dresy, ku ktorým Jakubovia – Plánička s Divišom – nosia čierne trenírky a oranžové štulpne. Zvyšné dresy gólmanov Tatranu majú žlto-čierne a belasé farebné prevedenie.

Prešovčania mali v minulej sezóne záchranárske starosti, keď skončili až na 11. mieste pred zostupujúcou Dubnicou. Tatran sa po vzniku samostatnej slovenskej súťaže pohyboval väčšinou v strede tabuľky. V sezóne 2001/02 Prešovčania vypadli do druhej ligy a medzi slovenskú elitu sa dokázali vrátiť až v roku 2008. Najväčšími klubovými úspechmi sú dve víťazstvá v pohári – v roku 1953 vyhrali “Koňare” Československý, v roku 1992 triumfovali aj v Slovenskom.

Alternatívne kombinácie

Belasý brankársky dres (2. kolo, Prešov - Žilina)
Žltý brankársky dres (6. kolo, Prešov - Ružomberok)
Zeleno-biele tričko s bielymi trenírkami a bielymi štulpňami (14. kolo, Prešov - Trnava)
Pruhované dresy s logom partnera IMPA (od jarnej časti).
Biele dresy s logom partnera IMPA (od jarnej časti).
V Prešove pred touto sezónou nezmenili dodávateľa ani dizajn dresov. Viac zápasov už ale hrajú v bielych dresoch, ktoré boli v minulom ročníku používané ako náhradné. Ich dizajn bol pre mňa prekvapením, pretože podobné dresy sa nenachádzali v katalógu spoločnosti Adidas a nenašiel som ich ani v zahraničných e-shopoch. Pri bielych dresoch zohral pravdepodobne svoju úlohu partner klubu – spoločnosť Benesport, ktorá je distribútorom výstroja Adidas a zabezpečila klubu biele dresy so zelenými prvkami. V našej Corgoň lige je to ojedinelý zjav, pretože všetky ostatné kluby hrávajú v tzv. katalógových dresoch. Medzi tie patria aj náhradné prešovské zeleno-biele dresy Stricon. Prešovčania majú na dresoch aj celkom zaujímavý font, ktorý je akousi modifikáciou originálneho fontu Adidas viditeľného napr. aj na dresoch našej reprezentácie. Potešilo ma, že napr. sedmička je rozoznateľná od jednotky vďaka čiarke, akú jej zvykneme doplniť pri písaní rukou :-). Týmto bohužiaľ pozitívne hodnotenie končí a nastupuje dosť vážna kritika. Prvým negatívnym zjavom je logo Corgoň ligy, ktoré je, podobne ako aj v minulej sezóne, umiestnené v prípade niektorých hráčov na ľavom, v prípade iných zase na pravom rukáve, a to rovnako na bielych, ako aj zelených dresoch. Tie zelené ale majú ešte o jednu špecialitu na viac. Logo partnera klubu Benesport totiž na dresoch niektorých hráčov záhadne chýba. Všimol som si to v reportáži zo zápasu Prešova v Trnave a viditeľné to je aj na tejto fotke z Trenčína, kde reklamu majú všetci prešovskí hráči okrem útočníka Róberta Zehera (#8), prípadne na fotografii zo stretnutia v Nitre, kde zase chýba Petrášovi (#31). Čo dodať? Takéto nedostatky výrazne znižujú moje celkové hodnotenie. Myslím si totiž, že jeden z najtradičnejších slovenských klubov a liaheň mnohých talentov slovenského futbalu si v 21. storočí dresy na takejto úrovni nezaslúži.

Ako sa vám páčia dresy Prešova pre sezónu 2011/2012?

Tip: Vyjadrite svoj názor na dresy 1. FC Tatran v diskusii!

4 komentáre k príspevku “Dresy Tatrana Prešov 2011/2012

    1. Myslím, že od roku 2000 až po dobu, kým Tatran nezačal obliekať Adidas. Plánujem sa v budúcnosti vrátiť aj k starším dresom slovenských klubov.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok