Dresy 1. FC Norimberg 2011/2012

2011/2012 Adidas Bundesliga
Autor: Myso

Včera na tento web pribudla galéria dresov anglickej Premier League, dnes sa vyberieme do Nemecka, konkrétne do Norimbergu. Dresy tohto bundesligového mužstva nie sú síce ani zďaleka horúcou novinkou, no určite si zaslúžia priestor na týchto stránkach.

Hlavné dresy norimberského klubu sú tmavočervené a v rovnakom trende pokračuje spoločnosť Adidas aj v aktuálnej sezóne. Okrem tradičných bielych prúžkov charakteristických pre nemeckého výrobcu zaujmú dresy spolu s bielym výstrihom aj horizontálnymi pruhmi v tmavšom odtieni červenej. K tmavočerveným tričkám nosia futbalisti Norimbergu čierne trenírky a tmavočervené štulpne. V rovnakých dresoch budú hráči 1. FCN nastupovať aj v budúcej sezóne 2012/13.

Zaujímavým prvkom dresu je vnútorná strana výstrihu, na ktorej je vyobrazený mestský erb spoločne s klubovým znakom a heslom: „Franken steht hinter seinen klub“  – „Frankovia stoja za svojím klubom.“ Norimberg je druhým najväčším bavorským mestom, ktoré je zaradené do vládneho obvodu Stredné Fransko. Vnútorná strana výstrihu má symbolizovať prepojenie mesta s klubom a jeho fanúšikmi.

Náhradné dresy Normibergu mali futbalisti 1. FCN oblečené už počas minulej sezóny a využívať ich budú až do konca tej súčasnej. Na bielych dresoch je umiestnený výrazný červený výstrih doplnený golierikom. Od výstrihu sa smerom k pleciam tiahnu tri červené pruhy, ktoré sú vo vrchnej časti rukávov prerušené a pokračujú až na ich konci. Na zadnej strane sa na výstrihu nachádza biely nápis 1. FC Nürnberg.

Nemeckí dizajnéri opäť vyplnili aj vnútornú časť výstrihu. Tá tentokrát obsahuje celý názov klubu doplnený dátumom jeho vzniku – 4. máj 1900. Partnerom nemeckého klubu je na hlavných tmavočervených i náhradných bielych dresoch je konglomerát Areva, ktorý je známy najmä vďaka jadrovej energii. Biele tričká majú futbalisti Norimbergu doplnené vo väčšine prípadov bielymi trenírkami s trojicou červených prúžkov na bokoch. Biele štulpne majú v prednej časti umiestnený červený nápis FCN.

1. FC Norimberg je deväťnásobným nemeckým majstrom. Prvých päť titulov získal klub ešte v 20. rokoch minulého storočia a naposledy sa z triumfu tešil v sezóne 1967/68. V poslednom desaťročí klub striedavo pôsobil v prvej a druhej nemeckej bundeslige. V poslednej sezóne ale dokázal obsadiť šiestu priečku a s prehľadom sa tak vyhol záchranárskym starostiam. V súčasnom tíme pôsobí aj mladý slovenský reprezentant Róbert Mak, v minulosti Slovensku urobil dobré meno najmä Marek Mintál, ktorý sa stal v drese Norimbergu najlepším bundesligovým strelcom.

4 komentáre k príspevku “Dresy 1. FC Norimberg 2011/2012

    1. Ďakujem za upozornenie, ste riadne rýchly. Ja ešte neviem ani len výsledky z dnešného štvrťfinále pohára, nie to ešte kto hral v akých dresoch 🙂

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok