Dresy Dinama Záhreb 2011/2012

2011/2012 Liga majstrov Puma
Autor: Myso

Včera ste si mali možnosť prečítať niečo o dresoch úradujúceho českého majstra, dnes prichádza na rad ten chorvátsky. Dinamo Záhreb oblieka od leta tohto roka nemecká spoločnosť Puma, s ktorou “Plavi” podpísali štvorročnú spoluprácu.

Hlavné dresy Záhrebčanov sú tradične modré a ich dizajn je veľmi decentný. Na tričkách vyniká len klubový znak umiestnený vľavo pod okrúhlym výstrihom a logo Puma, ktoré nájdeme oproti znaku i na obidvoch rukávoch. Modré trenírky sú doplnené dvojicou bielych prúžkov, rovnaký motív je použitý aj na modrých štulpniach.

Decentný dizajn modrých tričiek je spomienkou na rok 1982, kedy Dinamo Záhreb získalo svoj štvrtý a zároveň posledný titul v spoločnej juhoslovanskej lige. “Plavi” vtedy triumfovali o päť bodov pred Crvenou Zvezdou Belehrad a v domácich stretnutiach neprehrali ani jeden zápas. Klub z hlavného mesta Chorvátska sa v nových dresoch nesie na podobnej víťaznej vlne aj túto sezónu.

Dresy Dinama Záhreb z roku 1982.

Náhradné dresy futbalistov Dinama sú zlaté, kombinované s tmavomodrou. Okrúhly výstrih je doplnený v spodnej časti trojuholníkom. Pod ním je viditeľné tmavomodré logo Puma sprevádzané na opačnej strane klubovým znakom. Prednú časť tričiek pokrývajú šikmé prúžky vyplnené farebným prechodom zo zlatej do tmavomodrej farby.

Prvou voľbou sú pre Chorvátov v hlavnej fáze Ligy majstrov tmavomodré dresy s rovnakým dizajnom aké majú vyššie spomínané zlaté. Tmavomodrá je na tričkách, trenírkach i štulpniach kombinovaná s bielou. V prestížnej európskej klubovej súťaži sú dresy Dinama doplnené reklamou Konzum, čo je chorvátsky maloobchodný reťazec s viac ako 650 predajňami v celej krajine.

Okrem spomínaného úspechu z roku 1982 vyhralo Dinamo Záhreb spoločnú juhoslovanskú súťaž ešte tri krát (1948, 1954, 1958). “Plavi” od rozdelenia Juhoslávie dominujú v domácej chorvátskej lige, ktorú vyhrali celkovo 13-krát a z pomyselného trónu ich nedokázalo zosadiť žiadne iné mužstvo už šesť posledných sezón. Súčasťou kádra záhrebského klubu je aj Slovák Jakub Sylvestr. Súpermi Dinama sú v D skupine aktuálneho ročníka Ligy Majstrov španielsky Real Madrid, francúzsky Olympique Lyon a holandský Ajax Amsterdam.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok