Hlavné dresy Talianska pre EURO 2012

2012/2013 EURO 2012 Puma
Autor: Myso

Po predstavení nových dresov afrických reprezentácií začína nemecká spoločnosť Puma aj s postupným predstavovaním tých európskych. Minulý týždeň prišli na rad české, včera sa dočkali oficiálneho uvedenia aj talianske. V nich sa “Squadra Azzura” predstaví aj na záverečnom turnaji EURO 2012 v Poľsku a na Ukrajine.

Prezentácia nových dresov sa konala za účasti Stefana Carotiho, obchodného riaditeľa spoločnosti Puma, Gianluigiho Buffona, kapitána talianskej reprezentácie a Benedettu Geronziho, marketingového manažéra Talianskej futbalovej federácie. Na fotkách z prezentácie je ale viditeľný aj záložoník Andrea Pirlo, modelom pre nové talianske dresy sa pre zmenu stal obranca Giorgio Chiellini.

Inšpiráciou pre nové talianske dresy sa stala sila talianskeho futbalu a dresy boli navrhnuté pre tím, ktorý by mal reprezentovať ďalšiu úspešnú generáciu futbalistov z Apeninského polostrova. Vo vnútri výstrihu je viditeľná štvorica zlatých hviezdičiek, ktoré symbolizujú štyri tituly z majstrovstiev sveta. V mieste pri srdci budú nosiť talianski futbalisti znak národnej futbalovej federácie. Výstrih s jemným bielym golierikom má nádych retroštýlu a symbolizuje úspešnú taliansku minulosť. Predná strana tričiek je pokrytá lesklými prúžkami v bledšom odtieni modrej, ktoré majú vytvárať trojrozmerný efekt.

Pri príležitosti osláv 150. výročia zjednotenia Talianska bola na golierik doplnená národná trikolóra pozostávajúca z červeného, bieleho a zeleného prúžku. Novinkou na dresoch od spoločnosti Puma je od tohto roka aj QR kód, vďaka ktorému si prostredníctvom webových stránok nemeckého výrobcu môžu fanúšikovia skontrolovať, či je ich dres skutočným originálom. K modrým tričkám budú nosiť talianski futbalisti tradične biele trenírky. Tie majú vo vrchnej časti umiestnený modrý nápis Italia a po bokoch sú viditeľné modré prúžky. Modré štulpne sú vo vrchnej časti zakončené trikolórou umiestnenou na bielom pozadí, predné časti zdobia biele nápisy Italia.

„Materiál, dizajn a grafiku možno zmeniť zo dňa na deň, ale kúzlo talianskych dresov je vo svete futbalu naďalej nezameniteľné. Nové dresy predstavujú dlhodobé partnerstvo medzi spoločnosťou Puma a našou futbalovou federáciou, s dôrazom na naše spoločné hodnoty, štýl a tradície. To predstavuje novú etapu v našom vzťahu a to nie len na komerčnej báze, ale aj ako výraz novej vízie na podporu charitatívnych projektov, no v prvom rade na podporu talianskeho národného tímu ako finálneho produktu talianskeho futbalu,“ povedal k novým dresom a pokračujúcej spolupráci talianskej reprezentácie so spoločnosťou Puma generálny riaditeľ Talianskej futbalovej federácie Antonello Valentini.

Kapitán reprezentácie a zároveň jednotka medzi žrďami talianskeho národného tímu Gianluigi Buffon je z nových dresov nadšený: „Moderný futbal je veľmi rýchlou hrou, v ktorej záleží na kvalite dresov. Sme veľmi spokojní s tým, čo máme k dispozícií od spoločnosti Puma. Dresy vyzerajú vynikajúco, sme hrdý národ a dizajn je pre nás veľmi dôležitý. Za seba môžem povedať, že počas mojej dlhej medzinárodnej kariéry ešte Taliansko krajšie dresy nemalo.“

Nové talianske dresy zažijú zápasovú premiéru už dnes večer, kedy sa “Squadra Azzura” stretne v Ríme s Uruguajom. Pre zaujímavosť, úradujúci juhoamerickí šampióni sa v stretnutí predstavia ešte v starých dresoch od nemeckého výrobcu Puma, no čoskoro by mali byť prezentované už aj nové. Zmienku o nich i o ďalších novinkách vo svete futbalových dresov hľadajte naďalej na tomto webe ;-).

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok