Náhradné dresy Ukrajiny pre EURO 2012

2012/2013 Adidas EURO 2012
Autor: Myso

Nemecká spoločnosť Adidas predstavila predvčerom v spolupráci s Ukrajinskou futbalovou federáciou nové náhradné dresy spoluorganizátora blížiacich sa Majstrovstiev Európy 2012. Naši východní susedia budú mať okrem žltých dresov k dispozícií aj modré. Prvýkrát sa v nich predstavia už budúci týždeň v priateľskom stretnutí proti Izraelu.

Dizajn dresov je inšpirovaný ukrajinskou históriou. Okraje horizontálneho pruhu umiestneného na hrudi tvoria prvky prebraté z historických odevov ukrajinského ľudu, vnútro pruhu potom vypĺňajú žlto-modré ornamenty pripomínajúce krížikový vzor a ozdoby v podobe vyšívaných dubových listov.

Na dresoch nájdeme aj oficiálne štátne symboly – štátny znak Ukrajiny je umiestnený uprostred pruhu a na golieriku, farby národnej vlajky potom lemujú trenírky a dopĺňajú aj logo Ukrajinskej futbalovej federácie. Na zadnej strane sa pod výstrihom nachádza nápis „Ukrajina, vpred!“

Ukrajinská reprezentácia sa na domácom šampionáte predstaví v skupine D. Prvý zápas odohrajú zverenci Olega Blochina v Kyjeve proti Švédsku, o štyri dni neskôr nastúpia v Donetsku proti Francúzsku a na záver skupiny ich opäť v Donetsku čaká súboj s Anglickom.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok