Hlavné dresy Anglicka pre EURO 2012

2012/2013 EURO 2012 Umbro
Autor: Myso

Aktual. 24.4.2012 – foto bielych dresov s červenými trenírkami

Hoci sa pôvodne predpokladalo, že anglická reprezentácia nastúpi na európskom šampionáte v Poľsku a na Ukrajine v bielych dresoch predstavených ešte počas septembra 2010, všetko je napokon inak. Britská spoločnosť Umbro len pred pár dňami predstavila nové dresy Albionu, ktoré budú prvou voľbou anglického národného tímu v rokoch 2012 a 2013.

Hlavnou inšpiráciou dizajnérov spoločnosti Umbro bola vlajka Anglicka, ktorá pozostáva s červeného kríža sv. Juraja umiestneného na bielom podklade. Tradičný biely dres je tak vôbec po prvý krát v histórií anglickej reprezentácie kombinovaný výhradne len s červenou farbou. Táto zmena je najviac viditeľná na znaku Futbalovej asociácie, na ktorom zvykla bývať trojica levov v modrej farbe.

Biele tričká majú dizajnovo zaujímavý výstrih, ktorý je z vonkajšej strany lemovaný červeným prúžkom, zatiaľ čo na vnútornej strane sa k nemu pridávajú ďalšie dva v tmavších odtieňoch červenej. Prúžky podobného vzhľadu mal na svojej vetrovke tréner anglickej reprezentácie Sir Alf Ramsey počas víťazného svetového šampionátu v roku 1966, ktorý sa konal na anglickej pôde.

Tričká zaujmú aj bielym gombíkom umiestneným medzi červeným logom spoločnosti Umbro a znakom FA, nad ktorým je viditeľná červená hviezdička za zisk už vyššie spomínaného titulu majstra sveta. Hlavným materiálom nových dresov sa stala brúsená bavlna, anglickým reprezentantom navyše budú ušité presne na mieru, čo by malo prispieť k ich maximálnemu pohodliu.

Albion sa bude v najbližších dvoch rokoch prezentovať kompletne v bielom. Biele trenírky majú po stranách trojuholníkové výrezy vyplnené prúžkami v rozličných odtieňoch červenej. Celkom prekvapujúca je informácia o alternatívnej farbe trenírok, ktoré budú červené. Tradičnú modrú tak v najbližšom období uvidíme len na náhradných anglických dresoch.

Britský výrobca dresov predstavil aj oblečenie pre brankárov. Aj tie majú svojim vzhľadom prezentovať anglický patriotizmus a úctu k národným farbám. Červené tričká pokrývajú kríže sv. Juraja zložené z bodiek v bledšom odtieni červenej farby. Logo spoločnosti Umbro je biele, znak Futbalovej asociácie je vyhotovený v opačnom farebnom garde oproti hráčskym dresom.

Vzor tvorený prúžkami v rozličných odtieňoch červenej je okrem hráčskych dresov prítomný aj na novom oblečení brankárov. Na tričkách lemuje véčkový výstrih, na trenírkach ho opäť nájdeme v trojuholníkových výrezoch po bokoch a myšlienku podobného vzoru možno objaviť aj vo vrchnej časti červených štulpní.

Nové anglické dresy zažijú premiéru už 29. februára, kedy sa A-tím stretne vo Wembley s Holandskom a anglická “21-ka” v Middlesbrough s rovesníkmi z Belgicka. Na EURE čakájú na Angličanov v D skupine súboje s Ukrajinou, Švédskom a Francúzskom.

Aktualizácia 24.4.2012 – Foto bielych dresov s červenými trenírkami


1 komentár k “Hlavné dresy Anglicka pre EURO 2012

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok