Náhradné dresy Turecka 2012/2013

2012/2013 Nike Reprezentácie
Autor: Myso

Okrem reprezentačných mužstiev, ktoré sa prebojovali na EURO 2012 predstavili počas februára a marca svoje nové dresy aj ďalšie národné tímy. Jedným z nich je aj Turecko, ktoré svoje nové biele dresy určené pre roky 2012 a 2013 pokrstilo prehrou 1:2 so Slovenskom.

Dizajnéri americkej spoločnosti Nike vsadili pri nových tureckých dresoch na klasický dizajn s tradičnými tureckými symbolmi. Pod červeným okrúhlym výstrihom sa vpravo nachádza červené logo spoločnosti Nike. Najvýraznejším prvkom na dresoch je horizontálny červený pruh, uprostred ktorého je umiestnený biely polmesiac s hviezdou.

Pod horizontálnym pruhom sa v zápasoch nachádzajú výrazné červené čísla. Tie nájdeme aj na ľavej strane bielych trenírok nad červeným logom spoločnosti Nike. Tradičné symboly amerického výrobcu sú prítomné aj na prednej časti bielych štulpní, ich vrch je doplnený červenými prúžkami.

Turecko sa nedokázalo prebojovať na záverečný európsky šampionát do Poľska a na Ukrajinu a nezopakuje tak semifinálovú účasť z Rakúska a Švajčiarska 2008. Zverenci trénera Abdullaha Avciho obsadili v kvalifikačnej A skupine druhé miesto, no v baráži následne nestačili na Chorvátsko (0:3 a 0:0).

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok