Hlavné dresy Arsenalu 2012-2014

2012/2013 2013/2014 Nike Premier League
Autor: Myso

Presne včera predstavil svoje nové dresy londýnsky Arsenal. Futbalistov s prezývkou „Gunners“ bude aj naďalej obliekať americká spoločnosť Nike. Nové dresy sú určené pre dve najbližšie sezóny – 2012/2013 a 2013/2014.

Po dresoch venovaných 125. výročiu založenia klubu sa tentoraz dizajnéri Nike inšpirovali dresmi Arsenalu z 30. rokov minulého storočia. Na dresoch sa tak okrem tradičnej červenej a bielej objavuje aj tmavomodrá, ktorú v spomínanom období Londýnčania nosili na štulpniach.

Tridsiate roky minulého storočia sú v súvislosti s Arsenalom spájané s legendárnym manažérom Harrym Chapmanom. Muž, ktorý bol zástanca čísiel na dresoch i bielych lôpt, navrhol pridať biele rukávy na dovtedy čisto červené dresy a rovnako jeho myšlienkou boli aj spomínané modré štulpne.

Nové dresy majú tmavomodrý okrúhly výstrih, pod ktorým nájdeme biele logo spoločnosti Nike a znak Arsenalu, ktorý je po roku opäť vo farebnom prevedení. Na rukávoch je viditeľná dvojica pruhov v červenej a tmavomodrej farbe, podobný vzor je použitý aj na bielych štulpniach.

Partnerom Londýnčanov zostáva aj naďalej letecká spoločnosť Fly Emirates. Na tričkách, trenírkach i štulpniach je viditeľných niekoľko nápisov. Skratka klubu AFC sa nachádza na zadnej strane tričiek pod výstrihom, nápisy Arsenal nájdeme potom na zadnej strane trenírok i štulpní.

Okrem dresov pre hráčov bolo oficiálne uvedené aj oblečenie pre brankárov. Tí budú chytať opäť v zelených farbách, na dresoch sa tentoraz strieda viacero odtieňov od svetlozelenej až po tmavozelenú. Nechýba ani farebný znak klubu, či skratka AFC umiestnená vzadu pod výstrihom.

Arsenal je pred posledným kolom anglickej Premier League na treťom mieste, ktoré mu zaručuje účasť v skupinovej fáze Ligy majstrov. Zverenci trénera Arsena Wengera majú na konte 13 anglických titulov, posledný získali v sezóne 2003/2004.

1 komentár k “Hlavné dresy Arsenalu 2012-2014

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok