Hlavné dresy Španielska pre MS 2018

2018/2019 Adidas MS 2018
Autor: Myso

Hlavné dresy pre blížiace sa MS 2018 v Rusku už predstavilo aj Španielsko. Účastník B skupiny finálového turnaja sa predstaví v oblečení od spoločnosti Adidas.

Ako už bolo spomenuté pri dresoch Ruska, nemecký dodávateľ tento rok stavil na retro dizajny a aj oblečenie La Furia Roja je tak inšpirované dresmi z minulosti. Pri španielskej reprezentácií padla voľba na dizajn z roku 1994, ktorý je charakteristický vzorom s košostvorcami.

Na dresoch z 90. rokov mali futbalisti Španielska kosoštvorce usporiadané do troch skupín, bočné boli v žltej farbe, zatiaľ čo stredná v modrej. Podobný dizajn nájdeme aj na nových dresoch, ale tentokrát je skupina úplne naľavo vyhotovená v tmavočervenom prevedení a kosoštvorce sú navyše prerušované tenkými prúžkami.

Dresy Španielska z MS 1994

Spomenutý vzor na španielskych dresoch sa postaral aj o kontroverziu. Práve modré kosoštvorce kombinované s červenými prúžkami totiž v diaľke splývajú do fialovej farby. Kombinácia červenej, žltej a fialovej bola v minulosti na vlajke Druhej španielskej republiky a dodnes je veľmi populárna medzi španielskymi separatistickými skupinami.

Oproti roku 1994 pribudli aj tradičné tri pruhy charakteristické pre spoločnosť Adidas. Španielsky znak je vyhotovený v červeno-žltom prevedení a doplnený hviezdičkou za majstrovský titul z roku 2010. K červeným trenírkam budú nosiť zverenci Julena Lopeteguia modré trenírky a čierne štulpne lemované prúžkami v národných farbách.

Brankári španielskeho tímu sa predstavia v kombinácií dvoch odtieňov tyrkysovej farby. Pruhovaný dizajn dopĺňajú tmavošedé prvky.

Vyššie zmienený titul z roku 2010 je najväčším úspechom španielskej reprezentácie na majstrovstvách sveta. La Furia Roja sa v Rusku predstaví už na svojom jedenástom finálovom turnaji v rade.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok