Dresy Argentíny pre MS 2010

2010/2011 Adidas MS 2010
Autor: Myso

Argentína predstavila svoje typické pruhované dresy už začiatkom novembra 2009. Náhradné modré prišli na rad vo februári tohto roku. Dizajny oboch dresov vychádzajú z roku 1986, kedy Argentína v Mexiku získala zatiaľ svoj posledný titul majstrov sveta.

Hlavné bielo-belasé dresy vychádzajú z podobnosti s argentínskou vlajkou. Pod bielym okrúhlym výstrihom je na prednej strane tričiek umiestnené logo Adidas, na zadnej strane obrázok slnka, ktoré je okrem výskytu na vlajke spomínané aj v texte argentínskej hymny. Na ľavej strane dresu sa nachádza logo argentínskej futbalovej asociácie, podobne ako aj na čiernych trenírkach. Čierne štulpne sú kombinované s belasou a bielou, na prednej strane majú vyšitú skratku AFA.

Náhradné modré dresy sú taktiež pruhované, pri detailnejšom pohľade si je možné všimnúť striedanie dvoch odtieňov modrej. Pod bielym výstrihom sa v strede trička nachádza logo spoločnosti Adidas, na zadnej strane opäť nechýba obrázok slnka. Náhradné modré tričká by mali Argentínčania nosiť väčšinou s bielymi trenírkami a bielymi štulpňami.

Zverenci trénera Diega Maradonu budú hrať v Južnej Afrike v B skupine. Na úvod ich 12. júna čaká súboj s Nigériou, následne si 17. júna zmerajú sily s Južnou Kóreou a skupinové boje ukončia 22. júna v stretnutí s Gréckom. Argentína má na svojom konte dva tituly majstrov sveta, čo symbolizujú aj dve zlaté hviezdičky nad logom AFA.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok