Dresy Mexika pre MS 2010

2010/2011 Adidas MS 2010
Autor: Myso

Ešte v novembri minulého roka predstavila verejnosti svoje nové dresy aj mexická futbalová reprezentácia. Mexiko bude na majstrovstvách sveta opäť obliekať nemecká spoločnosť Adidas.

Image and video hosting by TinyPic

Hlavný dres je v tradičných mexických farbách – zelenej, bielej a červenej. Na tričkách si je možné všimnúť zaujímavý vzor peria, ktorý je odkazom na jeden z mexických štátnych symbolov – orla. Zelené tričká sú kombinované s červenou farbou, výstrih je biely. Doplnené by vo väčšine zápasov mali byť bielymi trenírkami s červenými pásmi a bielymi, prípadne červenými štulpňami.

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Náhradný čierny dres bol predstavený 5. februára 2010. Dizajn tričiek je rovnaký ako v prípade domáceho dresu. Trenírky i štuplne sú taktiež čierne, kombinované s červenou. V minulosti malo Mexiko náhradné dresy v bielej, bordovej, či tmavomodrej farbe.

Image and video hosting by TinyPic

Mexickí brankári budú chytať v bielom alebo červenom. Biely dres má vo vrchnej časti tričiek červené pruhy na čiernom podklade, na koncoch rukávov majú pruhy zelenú farbu. Na tričkách je opäť viditeľný vzor peria. Náhradný červený dres je vo vrchnej časti kombinovaný s bielou, červené pruhy striedajú na koncoch rukávov opäť zelené. Hlavnými kandidátmi na mexický brankársky post sú 24-ročný Guillermo Ochoa z tímu América a 30-ročný Luis Ernesto Michel z Guadalajary.

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Mexiko chýbalo na záverečnom turnaji majstrovstiev sveta len štyri krát (1934, 1938, 1974 a 1982). Najvýraznejšími úspechmi sú štvrťfinálové účasti z rokov 1970 a 1986. Tradičný účastník bol na 19. majstrovstvá sveta vyžrebovaný do skupiny A. V nej sa postupne stretne 11. júna v otváracom zápase s usporiadateľskou Južnou Afrikou, 17. júna s Francúzskom a na záver skupiny 22. júna s Uruguajom.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok