Dresy Bulharska 2010-2012

2010/2011 Puma Reprezentácie
Autor: Myso

V priebehu tohto týždňa predstavila Bulharská futbalová únia nového trénera národného tímu, ktorým sa stal bývalý slávny nemecký reprezentant Lothar Matthäus. Ten by mal pomôcť vybojovať pre Bulharsko účasť na Majstrovstvách Európy 2012. Bulharská reprezentácia nezačala aktuálnu kvalifikáciu vôbec úspešne, keď v obidvoch vystúpeniach proti Čiernej Hore i Anglicku prehrala a navyše nestrelila ani gól. K úspešnému vstupu Bulharom nepomohli ani nové dresy od nemeckého výrobcu Puma.
Hlavné dresy sú tradične v národných farbách. Tričká majú červený véčkový výstrih doplnený bielym golierikom. Vpravo pod výstrihom sa nachádza červené logo spoločnosti Puma a na opačnej strane znak Bulharskej futbalovej únie. Logo výrobcu dresov môžeme nájsť aj na obdivoch rukávoch. Spodná časť tričiek je doplnená zelenými prvkami. K bielym tričkám nosia bulharskí reprezentanti zelené trenírky s bielymi a červenými prúžkami a biele štulpne.Náhradné dresy sú červené. Tričká sú kombinované so zelenou farbou. Biele logo spoločnosti Puma môžeme nájsť vpravo pod výstrihom a rovnako aj na obidvoch rukávoch. K červeným tričkám majú bulharskí reprezentanti oblečené zelené alebo biele trenírky a červené štulpne.

Najväčším úspechom bulharskej futbalovej reprezentácie je štvrté miesto na Majstrovstvách Sveta 1994 v USA. Okrem tejto účasti hrali Bulhari na MS ešte celkovo šesť krát, päť krát sa im nepodarilo postúpiť zo základnej skupiny a raz skončili v osemfinále. Menej úspešné sú už pre Bulharov európske kvalifikácie, z ktorých len dva krát dokázali postúpiť na záverečný turnaj ME. V Anglicku 1996 i Portugalsku 2004 však nedokázali postúpiť zo základnej skupiny. V aktuálnej kvalifikácií sú súpermi Bulharska v G skupine okrem spomínaného Anglicka a Čiernej Hory ešte Wales a Švajčiarsko.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok