Dresy Poľska pre EURO 2012

2012/2013 EURO 2012 Nike
Autor: Myso

Aktualizované 17.12.2011: Poľské dresy už opäť s orlicou

Americká spoločnosť Nike dnes oficiálne predstavila dresy poľskej futbalovej reprezentácie. Organizátorská krajina budúcoročných majstrovstiev Európy ich bude obliekať na samotnom šampionáte i v nasledujúcej kvalifikácií o postup na MS 2014 do Brazílie.

Hlavným motívom pre nové dresy sa stala poľská štátna vlajka, ktorá je podľa dizajnérov spoločnosti Nike najuniverzálnejším symbolom poľského národa. Vlajka pokrýva výraznú časť prednej strany tričiek. Na hlavnom bielom drese je viditeľný spodný červený pruh, na náhradnom červenom pre zmenu horný biely. Logo amerického výrobcu dresov je na obidvoch tričkách červené.

K bielym tričkám budú nosiť poľskí futbalisti červené trenírky a biele štulpne, náhradné červené dresy budú doplnené červenými trenírkami a červenými štulpňami. Novinkou oproti minulosti je aj nové logo poľskej futbalovej reprezentácie, ktoré nahrádza tradičný štátny znak s bielou orlicou. Logo je podobne ako zadná strana tričiek doplnené nápisom Polska.

„Nové dresy a štátna vlajka symbolizujú našu pýchu, že hráme za našu krajinu, za bielo-červených. Budúci rok bude najdôležitejším v histórií poľského futbalu. Na tieto dresy sa bude spomínať v súvislosti s domácim šampionátom a my sa v nich pokúsime hrať čo najlepšie,“ povedal o novom oblečení poľskej reprezentácie kapitán Jakub Blaszczykowski.

Dresy od spoločnosti Nike obsahujú aj viacero technologických noviniek. Váha dresov je vďaka spôsobu ich výroby len neuveriteľných 149 gramov a jedná sa o najľahšie dresy, aké kedy vôbec boli vyrobené. Nový materiál je oproti poslednému použitému odolnejší o 110%, poskytuje zlepšený komfort a lepšiu ventiláciu vzduchu, ktorá ešte vo väčšej miere odvádza vlhkosť.

Spoločnosť Nike využíva pri výrobe svojich dresov použité plastové fľaše. Vďaka jej produktom neskončilo na skládkach v tomto roku 285 miliónov plastových fliaš. Nové poľské dresy budú mať zápasovú premiéru už tento piatok, v priateľskom stretnutí Poľska s Talianskom. Do predaja sa dostanú od 25. novembra.

Aktualizácia 24.11.2011: Na poľské dresy sa vráti orlica
Na dresy poľskej reprezentácie sa vráti tradičný národný symbol, ktorým je biela orlica. Tá totiž na nových dresoch Poľska, ktoré našim severným susedom dodala spoločnosť Nike, po dlhých rokoch chýbala. Nadšený z toho nebol ani prezident krajiny Bronislaw Komorowski. Dresy mali zápasovú premiéru v priateľskom stretnutí proti Taliansku. Práve samotný zápas sprevádzalo skandovanie poľských fanúšikov, ktorí si takto vyžiadali návrat tradičného poľského symbolu na oblečenie bielo-červených.

Aktualizácia 17.12.2011: Poľské dresy už opäť s orlicou
Tradičný národný symbol našich severných susedov je už späť na bielo-červených reprezentačných dresoch. Vo včerajšom stretnutí proti Bosne a Hercegovine nastúpili poľskí futbalisti v Turecku v upravených dresoch od americkej spoločnosti Nike. Medzi logo výrobcu a logo poľskej reprezentácie pribudla už aj biela orlica na červenom podklade a poľskí fanúšikovia tak mali dôvod na dvojnásobnú radosť – okrem návratu národného symbolu ich totiž národný výber potešil aj víťazstvom 1:0.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok