Náhradné dresy Grécka pre EURO 2012

2012/2013 Adidas EURO 2012
Autor: Myso

Po dlhšom čase sme sa opäť dočkali oficiálneho predstavenia ďalších dresov pre letné EURO 2012. Hlavné i náhradné dresy Grécka dnes v spolupráci s nemeckou spoločnosťou Adidas predstavila Helénska futbalová federácia.

O hlavných bielych dresoch vás Svet dresov informoval už skôr, preto bude tento článok zameraný na náhradné modré. Tie vôbec po prvýkrát v gréckej histórií obsahujú až tri farby, keď sa k tradičnej modrej a bielej pridala aj belasá. Práve nová farba bola použitá aj na kríži, prebratom z gréckej vlajky, ktorý vypĺňa prednú časť tričiek.

Aj náhradné dresy obsahujú spomienku na najväčší úspech gréckeho reprezentačného futbalu, ktorým je víťazstvo na Majstrovstvách Európy 2004 z Portugalska. Pamätný nápis sa opäť nachádza na vnútornej strane výstrihu. Ten je pre zaujímavosť okrúhly, zatiaľ čo na bielych dresoch je v tvare písmena V.

Podobne ako všetky produkty Adidas, aj nové grécke dresy sú pre hráčov k dispozícií v dvoch verziách. Formotion je opäť voľnejšia, poskytujúca maximálne pohodlie a komfort v dokonalej harmónii so športovcovým telom. Techfit viac prilieha k telu, je tvorená s elastických materiálov, ktoré podľa slov výrobcu zlepšujú krvný obeh, znižujú svalové kontrakcie a zachovávajú viac energie v tele športovca.

Pre úplnosť dodajme, že grécki gólmani budú chytávať najčastejšie v čiernych dresoch s trojicou bielych prúžkov charakteristických pre nemeckú spoločnosť Adidas. Tá uvedenie dresov podporila aj videom, na ktorom si grécki hráči spoločne s fanúšikmi obliekajú nové modré dresy.

ttp://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rnURTCUjXjU

Grécko sa okrem pamätného roku 2004 zúčastnilo na majstrovstvách starého kontinentu ešte dvakrát. V roku 1980 skončili Gréci v skupinovej fáze, keď v troch zápasoch dokázali získať len jediný bod. Ešte horšie dopadli “Ethniki“ na poslednom šampionáte vo Švajčiarsku a Rakúsku, kde ako obhajca trofeje prehrali všetky tri stretnutia a v celkovej klasifikácií skončili na poslednom 16. mieste.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok