Hlavné dresy Chorvátska pre EURO 2012

2012/2013 EURO 2012 Nike
Autor: Myso

Ako už bolo spomenuté v predchádzajúcich dňoch, americká spoločnosť Nike predstavila v pondelok nové dresy piatich reprezentácií, ktoré sa predstavia na letnom turnaji EURO 2012. Poslednou z nich, ktorej ešte nebol venovaný článok na tomto webe, je Chorvátsko.

Chorvátske dresy sú známe svojim nezameniteľným vzhľadom, ktorý tvoria červené a biele štvorce vytvárajúce šachovnicový vzor. Na tomto klasickom prevedení oblečenia chorvátskej reprezentácie sa nič nemení ani pre najbližšie dva roky.

Nové dresy Chorvátska majú okrúhly červený výstrih. Pod ním nájdeme na pravej strane modré logo spoločnosti Nike umiestnené vo vnútri jedného z bielych štvorcov. Znak národného futbalového zväzu je umiestnený vľavo, pre zmenu vo vnútri červeného štvorca.

Tradičný šachovnicový vzor nie je tentoraz rovnaký na celej ploche tričiek. Na rukávoch sú červené a biele štvorce o niečo menšie ako na ostatných častiach dresov. Vzor je navyše kvôli lepšej viditeľnosti červených čísiel v miestach pod hruďou prerušený.

K červeno-bielym tričkám budú nosiť chorvátski futbalisti naďalej biele trenírky. Na nich je tradičný šachovnicový vzor zastúpený aspoň symbolicky piatimi červenými a štyrmi bielymi štvorčekmi vo vrchnej časti na zadnej strane.

Prednú časť bielych trenírok vypĺňa vľavo modré logo spoločnosti Nike doplnené červenými číslami, vpravo potom nájdeme znak HNS. Biele štulpne majú v prednej časti umiestnené modré logo výrobcu dresov, nad ním možno opäť zbadať jemný šachovnicový vzor.

Chorváti sa na Majstrovstvách Európy 2012 predstavia v C skupine. Ich súpermi budú Španieli, Taliani a Íri. Piaty tím zo šampionátu z Rakúska a Švajčiarska 2008 povedie v Poľsku a na Ukrajine Slaven Bilić, ktorý je chorvátskym trénerom od roku 2006.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok