Dresy Manchestru City 2014/2015

2014/2015 Nike Premier League
Autor: Myso

Po júlovom predstavení hlavných belasých a náhradných tmavomodrých boli v priebehu septembra predstavené aj tretie fialové dresy úradujúceho anglického šampióna. Kompletný prehľad oblečenia Manchesteru City nájdete v tomto článku.

Hlavné dresy sú tradične v belasej farbe. Oproti minulému roku na nich už nenájdeme bielu, väčší priestor dostáva tmavomodrá. Tá je prítomná na zakončeniach rukávov ako aj véčkovom výstrihu, ktorý je v prednej časti prerušený belasým trojuholníkom.

Zmenou prešla tiež farba trenírok a štulpní, ktoré sú rovnako v belasom prevedení. Bok trenírok zdobí tmavomodrý pruh, na štulpniach nájdeme tmavší odtieň modrej farby vo vrchnej časti. Partnerom klubu zostáva letecká spoločnosť Etihad Airways.

Náhradné dresy sú v modrej farbe. Na tričkách je viditeľný pruhovaný vzor, ktorý prechádza postupne od tmavomodrej po kráľovskú modrú. Logo spoločnosti Nike ako aj emblém partnera Etihad Airways sú žlté. Vzadu sa nad menovkami nachádza malý žltý nápis City.

Tričká s farebným gradientom budú mať futbalisti 4-násobného anglického majstra doplnené tmavomodrými trenírkami a štulpňami. Vrchnú časť štulpní vypĺňa pruh v kráľovskej modrej farbe, emblémy spoločnosti Nike sú podobne ako na tričkách žlté.

Na tretie dresy sme si museli počkať do septembra a bola pre ne zvolená fialová farba. Na tričkách je viditeľný výrazný tmavofialový golierik doplnený v prednej časti panelom s dvomi gombíkmi. Kontrast dodáva voltová žltá farba, ktorá je prítomná na prúžkoch na rukávoch i bokoch.

Zaujímavosťou tretích dresov je zadná strana tričiek i trenírok, ktoré sú vyhotovené v tmavšom odtieni fialovej v porovnaní s prednou stranou. Fialové tričká dopĺňajú trenírky a štulpne v rovnakej farbe.

Brankári Citizens sa v prebiehajúcej sezóne predstavujú v zelenom a žltom oblečení.

Manchester City získal v predchádzajúcej sezóne svoj štvrtý ligový titul a prvýkrát od sezóny 1969/70 sa mu podarilo v jednom ročníku ukoristiť viac ako jednu trofej. Okrem anglického titulu sa tešil aj z víťazstva v Ligovom pohári. Citizens si vďaka vydarenej minulej sezóne zahrajú aj skupinovú fázu Ligy majstrov, kde naposledy skončili v šestnásťfinále na kopačkách španielskej Barcelony.

Poznámka: Článok bol na web doplnený v roku 2019.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok