Hlavné dresy Manchestru City 2017/2018

2017/2018 Nike Premier League
Autor: Myso

V posledný májový deň predstavila americká spoločnosť Nike nové hlavné dresy Manchestru City. Štvornásobný anglický majster si farebným prevedením svojho oblečenia pripomenie 50. výročie svojho v poradí druhého ligového titulu zo sezóny 1967/68.

Po menšom farebnom experimente z minulého ročníka sa hráči Citizens vracajú k tradičnému vzhľadu. Belasé tričká sú doplnené bielymi trenírkami a belasými štulpňami. Dlhoročným partnerom klubu je letecká spoločnosť Etihad Airways, ktorej logo nájdeme opäť tradične umiestnené na hrudi.

Spomienku na spomínaný klubový úspech symbolizuje jednoduché prevedenie tričiek, ktoré sú doplnené bielymi prúžkami a najmä belasé štulpne, ktoré majú vo vrchnej časti fialový prúžok. Práve tento prvok bol v gaštanovej farbe prítomný na oblečení belasých aj v 60. rokoch minulého storočia.

Manchester City obsadil v nedávno skončenej sezóne Premier League tretiu priečku. Belasí získali v doterajšej klubovej histórii štyri majstrovské tituly, z úplne prvého sa tešili v sezóne 1936/37, spomínaný druhý prišiel na rad pred 50 rokmi a nateraz dva posledné v nedávnej minulosti – v ročníkoch 2011/12 a 2013/14.

Poznámka: Článok bol na web doplnený v roku 2019.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok