Náhradné dresy FC Barcelona 2017/2018

2017/2018 Nike Primera Division
Autor: Myso

Po májovom predstavení hlavných modro-červených dresov priniesol záver júna aj odhalenie nového náhradného oblečenia FC Barcelona. Aktuálny španielsky vicemajster bude v budúcej sezóne nastupovať na súperových trávnikoch v belasom prevedení.

Dizajnéri americkej spoločnosti Nike zachovali tradičné klubové prvky aj na novom náhradnom oblečení Blaugranas. Na zadnej strane tričiek nájdeme pod výstrihom už tradične prúžok v červeno-žltom prevedení symbolizujúci katalánsku vlajku Senyera a nezabudlo sa ani na klubové farby – modrú a červenú. Tie vypĺňajú okolie výstrihu a sú prítomné aj na bokoch tričiek – na ľavej strane je to modrý pruh, na pravej zase červený.

V klubových farbách sú vyhotovené aj emblémy partnerov. Zatiaľ čo logo spoločnosti Rakuten je čierne, na ľavom rukáve nájdeme modrý nápis Beko a na zadnej strane pre zmenu opäť červený emblém Unicef. Podobne rozdielne sú sfarbené aj pruhy na trenírkach, kde sú farby v opačnom garde oproti pruhom na tričkách. Oblečenie dopĺňajú belasé štulpne s modrou textúrou na zadnej strane a červenými prvkami umiestnenými vpredu.

Barcelona si vďaka vicemajstrovskej priečke z minulej sezóny opäť zahrá aj skupinovú fázu Ligy majstrov. V minulom ročníku katalánsky veľkoklub síce famózne otočil v osemfinále dvojzápas s Parížom Saint-Germain (0:4 vonku, 6:1 doma, keď víťazný gól dával v 5. minúte nadstaveného času Sergi Roberto), no v ďalšom kole už nestačil na neskoršieho finalistu Juventus Turín (0:3 vonku, 0:0 doma).

Poznámka: Článok bol na web doplnený v roku 2020.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok