Náhradné dresy Manchestru City 2017/2018

2017/2018 Nike Premier League
Autor: Myso

Americká spoločnosť Nike predstavila nové náhradné dresy Manchestru City. Anglický klub sa nachádza momentálne na americkom turné a nové dresy bude mať po prvýkrát na sebe v prípravnom stretnutí proti španielskemu Realu Madrid.

Náhradné dresy sú podľa tlačovej správy spoločnosti Nike vyhotovené v gaštanovej farbe, ktorá má však podľa dostupných fotografií až fialový nádych. Táto farba je prítomná na oblečení Citizens už niekoľko desaťročí, najvýraznejšie sa do pamäti fanúšikov zapísala v roku 1956, kedy Manchester City v gaštanových dresoch triumfoval v FA Cupe.

Gaštanové dresy sú v okolí výstrihu doplnené tradičnou klubovou belasou. Rukávy tričiek sú vyhotovené v o niečo tmavšom odtieni ako zvyšná časť výstroja. Boky tričiek i trenírok vypĺňajú čierne prúžky. Emblémy spoločnosti Nike ako aj logo partnera Etihad Airways sú biele. Gaštanové štulpne majú v hornej časti tenký belasý prúžok.

Spolu s náhradnými gaštanovými dresmi bolo predstavené aj oblečenie pre brankárov. Zelené dresy sú na rukávoch vyplnené bielymi prúžkami, ktorých hrúbka sa postupne zväčšuje od pliec smerom k zápästiam.

Manchester City zostal v minulej sezóne bez zisku čo i len jedinej trofeje. V Lige majstrov postúpil zo základnej skupiny do šestnásťfinále, no v ňom vypadol z AS Monaco. V FA Cupe boli Citizens blízko účasti vo finále, no zastavil ich Arsenal a v Ligovom pohári vystavil belasým stopku v 4. kole mestský rival Manchester United.

Poznámka: Článok bol na web doplnený v roku 2019.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok