Hlavné dresy Ruska pre MS 2018

2018/2019 Adidas MS 2018
Autor: Myso

Seriál predstavovania dresov účastníkov tohtoročných majstrovstiev sveta začíname krajinou organizátorov. Rusko bude na domácom šampionáte hrávať v dresoch od nemeckej spoločnosti Adidas.

Nemecký výrobca vsadil tento rok na retro štýl a tak sa dočkáme množstva odkazov na históriu jednotlivých reprezentačných celkov. Inšpiráciou pre oblečenie ruského tímu sa stali dresy z LOH 1988 v Soule, na ktorých v tom čase ešte Sovietsky zväz získal zlaté medaily po finálovom víťazstve nad Brazíliou 2:1 po predĺžení.

Červené dresy majú biely retro výstrih v tvare písmena V. Na rukávoch sú viditeľné diagonálne biele pruhy. Priestor medzi nimi a výstrihom vyplňajú tri prúžky charakteristické pre spoločnosť Adidas.

Dresy ZSSR na olympijských hrách v roku 1988
Dresy ZSSR na olympijských hrách v roku 1988

Ruskí reprezentanti budú nosiť k červeným tričkám biele trenírky a červené štulpne. Tie sú doplnené bielym a modrým pruhom, ktoré tak kompletizujú farby ruskej vlajky. Pod pruhmi je viditeľný biely nápis názvu krajiny v azbuke.

Brankári ruského tímu sa predstavia v kombinácií menej tradičných farieb, ktoré by sa najlepšie dali asi opísať výrazmi petrolejová a hnedošedá. Pruhovaný vzor je doplnený bielym logom spoločnosti Adidas a bielymi prúžkami na rukávoch.

Rusko usporiada svetový šampionát vo futbale vôbec po prvýkrát vo svojej historií. V ére po páde železnej opony sa samostatné Rusko predstavilo na MS doteraz trikrát (1994, 2002, 2014) a zakaždým skončilo už v základnej skupine.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok