Hlavné dresy Uruguaja pre MS 2018

2018/2019 MS 2018 Puma
Autor: Myso

V priebehu novembra predstavila nemecká spoločnosť Puma nové dresy Uruguaja. Na oblečení dvojnásobného majstra sveta je viditeľná textúra slnka, ktoré by malo hráčov inšpirovať aby na nadchádzajúcom svetovom šampionáte v Rusku zažiarili.

Tradičným belasým dresom dominuje moderný čierny véčkový výstrih prerušený po obidvoch stranách belasými panelmi. Logo spoločnosti Puma sa nachádza na pravej strane a rovnako aj na obidvoch rukávoch.

Ako už bolo spomenuté v úvode, prednú stranu vypĺňa výrazná textúra slnka, ktorá je odkazom na národný symbol Sol de Mayo a symbolizuje vášeň uruguajských priaznivcov. Na zadnej strane tričiek nájdeme pod výstrihom päť bielych pruhov prevzatých z uruguajskej vlajky.

Dresy budú po prvýkrát v akcii na marcovom turnaji China Cup v zápase proti Walesu. K belasým tričkám by mali futbalisti druhého tímu juhoamerickej kvalifikácie nosiť čierne trenírky a čierne štulpne doplnené výrazným belasým pruhom.

Uruguaj získal svoje dva majstrovské tituly v rokoch 1930 a 1950. K úspechom La Celeste sa dá zaradiť aj trojica štvrtých miest z MS 1954, 1970 a 2010. Pred štyrmi rokmi v Brazílií stroskotal Uruguaj v osemfinále na Kolumbii.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok