Hlavné dresy Argentíny pre MS 2018

2018/2019 Adidas MS 2018
Autor: Myso

Nové dresy pre majstrovstvá sveta v Rusku už predstavila aj Argentína. Dvojnásobný svetový šampión bude aj v najbližšom období hrávať v oblečení od nemeckého výrobcu Adidas.

Inšpiráciou pre nové dresy sa stal rok 1993, kedy Argentína získala na Copa América svoj posledný veľký titul. Tradičný dizajn tričiek tvorí tentokrát trojica belasých pruhov na bielom podklade. Pri detailnejšom pohľade si je možné všimnúť, že pruhy sú zložené z menších štvročekov vyhotovených v rôznych odtieňoch belasej farby.

Dresy majú na pleciach čierne prúžky charakteristické pre nemeckého dodávateľa. Pruhované tričká sú kombinované s čiernymi trenírkami a bielymi štulpňami. Trenírky majú po bokoch tri pásiky vo farbách argentínskej vlajky, na štulpniach nechýba v prednej časti nápis AFA predstavujúci skratku Argentínskej futbalovej asociácie.

Argentína je dvojnásobným majstrom sveta, keď svoje tituly získala v rokoch 1978 a 1986. Na poslednom šampionáte v Brazílí stroskotali La Albiceleste až vo finále, v ktorom prehrali s Nemeckom 0:1 po predĺžení.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok