Dresy Islandu pre MS 2018

2018/2019 Errea MS 2018
Autor: Myso

V polovici marca predstavil svoje nové dresy pre MS 2018 v Rusku aj Island. Krajina, ktorá nemá ani 350 000 obyvateľov sa pri svojej premiére na záverečnom turnaji majstrovstiev sveta predstaví v oblečení talianskej značky Errea.

Island je známy ako krajina ohňa a ľadu a vďaka početným gejzírom a sopkám patrí jeho prírodná scenéria k nezameniteľným. A práve krása prírody tejto ostrovnej krajiny sa stala hlavnou inšpiráciou pre talianskych dizajnérov.

Tí pripravili islandskej reprezentácií hneď trojicu dresov v národných farbách – modrej, bielej a červenej. Modrá reprezentuje vodu, ktorá je v krajine zastúpená vďaka gejzírom i topiacemu sa snehu, červená je symbolom lávy a biela patrí snehu a ľadu.

Každý z trojice dresov má okrúhly biely výstrih, ktorý je v prednej časti doplnený červeným prúžkom na modrom pozadí. Prúžok je v spodnej časti vytvarovaný do písmena V. Na vnútornej strane výstrihu sa nachádza nápis Fyrir Ísland – Pre Island.

Na rukávoch je využitá textúra, ktorá spája spomenuté prírodné symboly. Zatiaľ čo plecia sú biele a symbolizujú ľad, ten sa ku koncu rukávov postupne topí a prechádza do modrej vody, ktorá sa na na vnútorných častiach ešte mieša s červenou lávou. Textúra je pritom zložená z bodiek rôznych veľkostí, ktoré si v detailnom zábere môžete pozrieť na obrázku nižšie.

Ako už bolo spomenuté v úvode, Island sa na turnaji MS predstaví vôbec po prvýkrát. Po štvrťfinálovej účasti na EURO 2016 dokázali islandskí futbalisti vyhrať svoju kvalifikačnú skupinu o 2 body pred Chorvátskom, s ktorým sa napokon stretnú aj v D skupine finálového turnaja. Ďalšími dvomi súpermi zverencov Heimira Hallgrímssona budú Argentína a Nigéria.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok