Dresy Chorvátska pre MS 2018

2018/2019 MS 2018 Nike
Autor: Myso

Americká spoločnosť Nike predstavila v druhej polovici marca nové dresy chorvátskej reprezentácie. Bronzový tím z MS 1998 vo Francúzsku sa v nich predstaví v nasledujúcich dvoch rokoch, vrátane nadchádzajúceho svetového šampionátu v Rusku.

K Chorvátsku patria neodmysliteľne dresy so šachovnicovým vzorom. Dizajnéri amerického dodávateľa oproti posledným dresom štvorce viditeľne zväčšili. Navyše zvislé prechody medzi červenými a bielymi časťami sú vyhotovené v “cik-cakovitom” štýle.

Aj chorvátske dresy vychádzajú z dizajnového základu Vapor. Na rukávoch tak nájdeme tenké horizontálne prúžky rôznej dĺžky v tmavšom odtieni červenej farby. Zadná strana dresov je biela, podobne ako aj trenírky, ktoré dopĺňajú modré štulpne s bielym pruhom.

Menším prekvapením je farebné prevedenie náhradných dresov, ktoré sú po prvýkrát v histórií chorvátskej reprezentácie čierne. Tmavý dizajn umocňuje kombinácia s tmavomodrou farbou, naopak potrebný kontrast dodáva žiarivá červená, v ktorej sú vyhotovené emblémy výrobcu dresov, čísla i menovky hráčov, ale aj štulpne, ktoré dopĺňajú čierne trenírky.

„Vďaka novej farebnej kombinácií sú náhradné dresy niečím odlišným. Som si istý, že sa budú páčiť mojim spoluhráčom aj fanúšikom. Vyzerajú odvážne, sebavedomo a húževnato, čo sú presne vlastnosti chorvátskej reprezentácie,” povedal k novým dresom záložník národného tímu Luka Modrić.

Aktualizácia 25.4.2019: Chorváti majú k dispozícií aj biele a čierne štulpne. Rôzne kombinácie, v ktorých sa predstavili počas rokov 2018 a 2019, vrátane žltého oblečenia brankárov Nike Gardien nájdete v galérií nižšie.

Chorvátsko sa predstaví už na svojom piatom záverečnom turnaji MS. Najväčší úspech tímu prišiel hneď pri prvom vystúpení vo Francúzsku 1998. V lete si Chorváti zmerajú sily v D skupine turnaja s Argentínou, Islandom a Nigériou.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok