Dresy Brazílie pre MS 2018

2018/2019 MS 2018 Nike
Autor: Myso

V priebehu marca uzreli svetlo sveta aj nové dresy brazílskej reprezentácie. Päťnásobného svetového šampióna bude naďalej obliekať americká spoločnosť Nike.

K Brazílii patria neodmysliteľne žlté dresy, ktoré budú pre najbližšie obdobie ešte o niečo žiarivejšie. Inšpiráciou pre živé farby sa stal rok 1970, kedy bol turnaj majstrovstiev sveta vysielaný vôbec po prvýkrát vo farbe a brazílski futbalisti si na ňom získali divákov nielen svojou hrou a celkovým triumfom, ale aj okulahodiacou farbou svojich dresov.

Aj brazílske dresy vychádzajú z dizajnového základu Vapor. Zelený výstrih dopĺňa na zadnej strane zeleno-modrý pruh symbolizujúci farby na vlajke. Nad logom Brazílskej futbalovej konfederácie nájdeme päť hviezdičiek za získané majstrovské tituly. Žlté tričká aktuálne druhého tímu svetového rebríčka FIFA dopĺňajú tradične modré trenírky a biele štulpne.

Náhradné dresy Kanárikov budú opäť modré a vychádzajú z rovnakého dizajnu ako hlavné žlté. Tričká oživila textúra zložená z hviezd v rôznych odtieňoch modrej farby. Tento vzor je poctou modrým dresom zo šampionátu vo Švédsku 1958, na ktorom Brazílčania získali svoj prvý titul majstrov sveta po finálovom víťazstve 5:2 nad domácim výberom.

Na žltých i modrých dresoch nájdeme na vnútornej strane výstrihu obrázok slnka doplnený prezývkou reprezentačného mužstva – Seleção. K modrým dresom budú mať brazílski futbalisti k dispozícií biele trenírky doplnené modrým logom spoločnosti Nike a modré štulpne kombinované so zeleným pruhom.

Brazília získala svoje tituly v rokoch 1958, 1962, 1970, 1994 a 2002. Pred štyrmi rokmi obsadila v domácom prostredí štvrtú priečku po neúspešnom zápase o 3. miesto, ktorému predchádzala pamätná semifinálová prehra s Nemeckom 1:7. V Rusku sa Pentacampeão predstaví v skupine E, kde sa stretne so Švajčiarskom, Kostarikou a Srbskom.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok