Dresy Švédska pre MS 2018

2018/2019 Adidas MS 2018
Autor: Myso

Svoje nové oblečenie pre svetový šampionát v Rusku už pozná aj Švédsko, ktoré sa na záverečný turnaj vracia po 12 rokoch. Trojnásobný medailista z majstrovstiev sveta sa aj v ďalšom období bude predstavovať v dresoch od nemeckej spoločnosti Adidas.

Hlavné dresy Švédska sú už tradične žlté, kombinované s modrou. Inšpiráciou pre ich vzhľad sa stal prelom 80. a 90. rokov minulého storočia, kedy švédsku reprezentáciu taktiež obliekal súčasný nemecký dodávateľ. Odkazom na toto obdobie sú jemné diagonálne prúžky na tričkách ako aj tvar modrého výstrihu.

Tradičná trojica pruhov charakteristická pre spoločnosť Adidas sa nachádza na bokoch tričiek, podobne ako tomu bolo aj na predchádzajúcej verzii švédských dresov, ktoré mali premiéru na EURE 2016. Žlté tričká sú doplnené modrými trenírkami so žltými prúžkami a žltými štulpňami s modrým emblémom dodávateľa.

Náhradné švédske dresy boli predstavené v závere marca a podkladom pre ich dizajn sa stalo katalógové oblečenie Condivo 18. Tričká sú zaujímavé šachovnicovým vzorom, ktorý je tvorený z horizontálnych prúžkov rôznej hrúbky. Tradičná trojica pásikov je v žltej farbe a nájdeme ju na pleciach.

Hlavné žlté i náhradné modré dresy majú na zadnej strane tričiek umiestnený názov krajiny vo švédskom jazyku. Modré tričká budú mať zverenci Janneho Anderssona skombinované so žltými trenírkami s trojicou modrých prúžkov po bokoch a modrými štulpňami, na ktorých sa nachádza logo spoločnosti Adidas v žltej farbe.

Spomínané úspechy Švédska predstavujú zisky jednej striebornej a dvoch bronzových medailí. Druhé miesto obsadili Švédi na domácom šampionáte v roku 1958. Dvojicu tretích miest zaznamenali v Brazílií 1950 a USA 1994. V Rusku čaká na žlto-modrých v F skupine Kórejská Republika, Nemecko a Mexiko.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok