Dresy Kórejskej republiky pre MS 2018

2018/2019 MS 2018 Nike
Autor: Myso

Posledným účastníkom základnej skupiny F tohtoročných majstrovstiev sveta o ktorého dresoch ešte nebola zmienka je Kórejská republika. Ázijský zástupca sa v Rusku predstaví v oblečení od americkej spoločnosti Nike.

Hlavné dresy futbalistov z južnej časti Kórejského polostrova sú tradične červené. Prekvapením je farba trenírok, ktoré sú čierne, zatiaľ čo v minulosti korešpondovali s národnými farbami – červenou a modrou.

Do čierno-bielej verzie bolo prevedené aj logo Kórejskej futbalovej asociácie, na ktorom sa nachádza tiger s futbalovou loptou. Červené tričká a čierne trenírky dopĺňajú červené štulpne.

Náhradné dresy sú taktiež vo veľmi decentnom prevedení. Oživila ich textúra na prednej strane, ktorá sa skladá s červených a tmavomodrých horizontálnych prúžkov. Inšpiráciou pre tento vzhľad sa stala vlajka Kórejskej republiky.

Odkaz na vlajku nájdeme aj na zadnej strane dresov, kde je pod výstrihom umiestnený červeno-modrý symbol polkruhov Jin a Jang. Biele tričká budú mať kórejskí futbalisti skombinované s bielymi trenírkami a štulpňami.

Najväčším úspechom kórejských futbalistov je štvrté miesto z domáceho šampionátu v roku 2002. V Rusku si Kórea zmeria v základnej skupine sily so Švédskom, Mexikom a Nemeckom.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok